- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 18 χλμ ρέματα περιοχών των Τεμπών

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία στις Τοπικές Κοινότητες Γόννων, Πυργετού, Καλλιπεύκης, Μακρυχωρίου και Συκουρίου. Τα έργα αφορούν καθαρισμούς σε συνολικό μήκος  18 χιλιομέτρων,  διευθετήσεις,   κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και  συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής. Πρόκειται  για παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-Γόννων, εντός της κοινότητας, με καθαρισμό σε  συνολικό μήκος 2 χλμ, και  κατασκευή Ιρλανδικής διάβασης εντός της κοίτης.

-Κατούρας,  κοντά στον Πυργετό, με καθαρισμό σε μήκος 1,5 χλμ., κατασκευή τεχνικού, καθαρισμό της  κοίτης απορροής μήκους 360 μ. και καθαρισμό στραγγιστικής τάφρου μήκους 300 μ.

– Ρέμα  σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ  στη Ραψάνη,    με καθαρισμό σε μήκος 500 μ. και

– Ρέμα Γρηάς,  (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού με  καθαρισμό σε μήκος 1,2 χλμ.

 

– Ρέμα Λάκκος Νερό (καταλήγει στα διόδια Μακρυχωρίου και στο οδικό τμήμα προς Γυρτώνη) , καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και κατασκευή τεχνικού.

-Ρέμα Ποταμούλι καθαρισμός  σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.

-Ρέμα Καραβίδα (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Καλλιπεύκης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Καλλιπεύκης ) καθαρισμός συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.

-Ρέμα Αρμυρές καθαρισμός  σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων.

-Ρέμα Μπουλοβάρι καθαρισμός  σε μήκος 800 μέτρων  και κατασκευή τεχνικού.

 

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο  πρόγραμμα με έργα άνω των 20 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση ρεμάτων και ποταμών σε περιοχές της Άγιας, της Ελασσόνας, των Τεμπών, του Κιλελέρ και των Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είναι έργα ουσίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Τα έργα μας λειτουργούν,  δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας  και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.