- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Το Σύστημα Υγείας δεν πιέζεται – Να εμβολιαστούν όλοι

Στην τηλεόραση του ASTRA και την εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» μίλησε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος της Βάσως Σαμακοβλή, για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων από τον covid-19, σημείωσε ότι, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνουν πως πρόκειται για μολύνσεις με ήπια συμπτώματα, χωρίς νοσηλεία, ενώ, χάρη στους εμβολιασμούς, έχει επιτευχθεί σημαντικό ποσοστό προφύλαξης του πληθυσμού. Επιπλέον, κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση και ιδιαίτερα τα άτομα άνω των 60 ετών.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ερωτηθείς αν υφίσταται ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, πέραν των υγειονομικών, απάντησε πως είναι υπό συζήτηση και, αν κριθεί αναγκαίο, η επέκταση θα αφορά ηλικιακές ομάδες και όχι επαγγελματικούς κλάδους. Τόνισε, δε, πως το Σύστημα Υγείας δεν υφίσταται πίεση και ότι η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση, έναντι της οποίας η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της ισορροπώντας μεταξύ οικονομίας, κοινωνικής ζωής, εκπαίδευσης και δημόσιας υγείας. Πρόσθεσε, δε,σε σχέση με την εστίαση, πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών και των πολιτών τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει από έναν αστυνομικό σε κάθε επιχείρηση ή σπίτι.

Ο Λαρισαίος ιατρός, κληθείς να εκτιμήσει αν τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές, ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 10/1, επισημαίνοντας πως «η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση». Συγχρόνως, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κράτησε ανοιχτά τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, καθώς από 80.000 σχολικά τμήματα έκλεισαν μόνο 200, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίστηκαν 80.000.000 δωρεάν σελφ τεστ.

Ο Χρήστος Κέλλας, κλήθηκε, ακόμη, να σχολιάσει την προσβλητική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για την Παναγία, δίδοντας την ακόλουθη απάντηση:

«Δεν αποτελεί αστείο να προσβάλλεις τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι και αυτές είναι οι πεποιθήσεις και οι αξίες μας. Γι’ αυτό οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει, ταυτόχρονα,την ανάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».