- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Κόβουν το επίδομα σε 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Την περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει με πρωτοφανείς ρυθμούς, η Νέα Δημοκρατία, έχει επιδοθεί σε μια σειρά πολιτικών περαιτέρω φτωχοποίησης των νοικοκυριών και ιδίως των χαμηλοσυνταξιούχων.

Κόβει από το έκτακτο επίδομα, που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν από μερικές ημέρες, 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί έχουν σύνταξη 601 ευρώ και όχι 600 που «απαιτεί» ο νόμος.

Η κοροϊδία συνεχίζεται. Με τον ν.4611/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν μέχρι 500 ευρώ σύνταξη το 2019, θα έπαιρναν σήμερα ολόκληρη 13η σύνταξη (δηλ. 500 ευρώ).  Τελικά παίρνουν, ορισμένοι εξ αυτών, μόλις 250 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήριζε «ψίχουλα» την 13η σύνταξη πριν από δύο έτη… γι’ αυτό μάλλον την κατάργησε.

Από τα 900 εκ. ευρώ της μόνιμης 13ης σύνταξης που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταβάλλεται σήμερα από την ΝΔ εφάπαξ με τη μορφή επιδόματος, ποσό 250 ευρώ (δαπάνη μόλις 165 εκ. ευρώ).Τα υπόλοιπα750 εκ. ευρώ που είχε προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πάνε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που θα τζογάρουν τις εισφορές της επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων, από το 2022, στις ασταθείς χρηματαγορές…

Ακόμα και αυτά τα χρήματα, θα έπρεπε να έχουν ήδη καταβληθεί, για να πέσουν στην αγορά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιδεικνύει απύθμενη αλαζονεία και αδιαφορία για την επιβίωση των φτωχότερων συνταξιούχων. Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να βρει λίγο χρόνο κατά τις χειμερινές του διακοπές να αναρωτηθεί πως τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας, ειδικά σήμερα που οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη θέρμανση και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τις τσέπες τους και αφού το σκεφτεί, να παραιτηθεί. Φτάνει πια. Δεν είναι «αστοχία», είναι συνειδητή εξαπάτηση των χαμηλοσυνταξιούχων και όλων των πολιτών.