Σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Δ.Ε. του Δήμου Τεμπών


Tags |

Σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τεμπών. Συγκεκριμένα, γίνεται άρση φερτών υλικών, επισκευή τεχνικών, κοιτοστρώσεων, αντιστηρίξεων από σκυρόδεμα και κατασκευή συρματοκιβωτίων  σε ρέματα, συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων,  σε  Γόννους, Πυργετό, Ραψάνη, Μεσάγγαλα, Καστρί- Λουτρό και Καλλιπεύκη, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ,  χρηματοδοτούμενο  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για σημαντικά  αντιπλημμυρικά έργα, που ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών, καθώς τα ρέματα  έχουν να καθαριστούν πολλά χρόνια. Αυτό που καταφέραμε με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό είναι ότι πράγματα τα οποία παλιότερα έμοιαζαν πολύ μακρινά και απλησίαστα, με τη δουλειά και τη στήριξη των υπηρεσιών γίνονται υλοποιήσιμα. Αυτό είναι πολύ θετικό. Να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των κατοίκων του Δήμου Τεμπών τον Περιφερειάρχη για τη σχεδιασμένη και σωστή δουλειά που γίνεται».

Οι  εργασίες καθαρισμού  αφορούν τα ρέματα:
·         Ρέμα ΓΡΗΑΣ (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού καθαρισμός σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων .
·         Ρέμα ΛΑΚΚΟΣ ΝΕΡΟ (καταλήγει στα διόδια Μακρυχωρίου και στο οδικό τμήμα προς Γυρτώνη), καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και κατασκευή τεχνικού.
·         Ρέμα ΠΟΤΑΜΟΥΛΙ  καθαρισμός  σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
·         Ρέμα ΓΟΝΝΩΝ (εντός της κοινότητας Γόννων) κατασκευή συρματοκιβωτίων – τεχνικών  & καθαρισμός συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων .
·         Ρέμα ΚΑΡΑΒΙΔΑ (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Καλλιπεύκης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Καλλιπεύκης ) καθαρισμός συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.
·         Ρέμα ΑΡΜΥΡΕΣ καθαρισμός  σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
·         Ρέμα ΜΠΟΥΛΟΒΑΡΙ καθαρισμός  σε μήκος 800 μέτρων  και κατασκευή τεχνικού.