- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ευτυχής συγκυρία για τον δρόμο Λάρισα-Κοζάνη η παρουσία Κοζανίτη υφυπουργού Μεταφορών

Ο δρόμος Λάρισα-Κοζάνη, η εκπαίδευση των νέων εξεταστών για άδειες οδήγησης και θέματα υλοποίησης του νέου νόμου «Οδηγώ με ασφάλεια» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, τόσο από το βήμα της βουλής όσο και με δηλώσεις του με αφορμή απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης του δρόμου Λάρισα-Κοζάνη, με υποβάθμιση των χαρακτηριστικών του, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότησή του. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη με τεχνικά χαρακτηριστικά εθνικής οδού με νησίδα και δυο λωρίδες συν ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, την εκπόνηση της οποίας έχει χαρακτηρίσει «σουρεαλιστική», καθώς έχει αποκλειστεί κάθε δυνατότητα χρηματοδότησής της από τα ευρωπαϊκά ταμεία ως έναν τρίτο παράλληλο δρόμο αντίστοιχων προδιαγραφών με την ΠΑΘΕ και τον Ε-65.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Κοζανίτη πολιτικό χαρακτήρισε «ευτυχή συγκυρία για την επικαιροποίηση της μελέτης σε ρεαλιστικά δεδομένα την παρουσία του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγωνία για την υλοποίηση του δρόμου που θα κάνει πιο ασφαλή και άνετη την επικοινωνία της Θεσσαλίας με τη Δυτική Μακεδονία. Ευελπιστώ, όπως κι ο φίλος υπουργός Κώστας Καραμανλής με διαβεβαίωσε, αλλά κι ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης, ότι θα υπάρξει επικαιροποίηση της μελέτης που θα επιτρέπει την υλοποίησή της. Ο δρόμος αυτός, με βάση τον φόρτο κυκλοφορίας που έχει, μπορεί να γίνει ασφαλής και σύγχρονος με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

 

Οδηγώ με ασφάλεια

Κατά τη συνάντηση -και ενόψει της επίσκεψης του υφυπουργού Μεταφορών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας– συζητήθηκαν θέματα εφαρμογής του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου «Οδηγώ με ασφάλεια» που θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες.

Τέλος, ο κυβερνητικός βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της τεράστιας έλλειψης που υφίσταται σήμερα σε εξεταστές πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλωματών οδήγησης. Για το ζήτημα της εξέτασης-πιστοποίησης νέων εξεταστών ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι το πρόβλημα θα αμβλυνθεί σύντομα, καθώς πλέον προβλέπεται διεύρυνση των εξεταστών, ενώ το έργο τους εξετάζεται να πραγματοποιείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και πέραν του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.