- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Ραφάλ αντί για νοσοκομεία

Ο κύριος Μητσοτάκης στις 18-12-21, κατά την ομιλία του στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2022, δήλωσε, περιχαρής και υπερήφανος, ότι εντός των προσεχών ημερών καταφθάνουν στην Ελλάδα τα έξι πρώτα ραφάλ. Θα προτιμούσα ο Μητσοτάκης να εξήγγελε, ότι εγκαινιάζει έξι νέα νοσοκομεία.

Αλλά έχουμε μια Κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες στην τύχη τους, μια Κυβέρνηση εξυπηρέτησης συμφερόντων.Μια Κυβέρνηση που, σε καιρό πανδημίας, έχει μετατοπιστεί από τις πάγιες θέσεις της χώρας μας στην εξωτερική πολιτική, που επιλέγει να γυρίσει στην εποχή της παράλογης κούρσας των εξοπλισμών, ενώ η προηγούμενη Κυβέρνηση πρόσεχε και το τελευταίο ευρώ, με ταυτόχρονη έγνοια για μια λελογισμένη ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης.

Σε μια χώρα,όπου το χρέος είναι περισσότερο από 220% του ΑΕΠ, όπου σχεδόν 20.000 άνθρωποιέχουν πεθάνει από την πανδημία, ο προϋπολογισμός για την άμυνα αυξήθηκε, μεταξύ 2020 και 2021, κατά 41%.Ενώ ο προϋπολογισμός για την υγεία μειώθηκε κατά 12,5%. Στην ομιλία του, πριν λίγες ημέρες,κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ Τσίπρας είπε πως η Κυβέρνηση δεν δαπανά χρήματα για τις κοινωνικές ανάγκες, επενδύει όμως στον αμυντικό προϋπολογισμό, σε μια κούρσα υπερ-εξοπλισμού.

Παραθέτω αρχικά τα λόγια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου: «Με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό πληρώνουμε το πιο ακριβό τίμημα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, 3,5%πιο ψηλά κι από τις ΗΠΑ. Τι είμαστε, υπερδύναμη;»

Και θα συνεχίσω με όσαανέφερεο κύριος  Τσίπρας: «Κανείς δεν λέει να μην έχουμε λελογισμένες δαπάνες. Χωρίς πρόβλεψη συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και χωρίς περαιτέρω στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργείται σοβαρό ζήτημα. Δίνετε την αίσθηση… σα να συμπεριφέρεστε… όλες οι αγορές να γίνουν ενόσω είστε πρωθυπουργός και σαν να μην παίρνετε κανένα απολύτως μάθημα για το πώς φτάσαμε στην οικονομική κρίση».

Οι αμυντικές δαπάνες της χώρας επιστρέφουν,τελικά, στα ποσά του 2009, τότε ακριβώς που μπήκε η χώρα στη χρεοκοπία, και κάποιοι σε δικαστικές περιπέτειες.