- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Στόχος της ΝΔ η ασφάλεια και η ευημερία της Ευρώπης

Στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θέματα της Συνόδου αποτέλεσαν η διαχείριση της πανδημίας, η ανάκαμψη της οικονομίας, η ενεργειακή πολιτική και οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ,στο πλαίσιο διαμόρφωσης της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής) που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Όχι σελοκντάουν

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και στην ανάγκη αποφυγής λοκντάουν, σημειώνοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε γενναίες αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των ανθρώπων άνω των 60 ετών. Απ’ την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση έλαβε όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που συστήθηκαν από τους ειδικούς και η Ελλάδα κατέστη υπόδειγμα ανάσχεσης της πανδημίας. Αγωνιζόμαστε να πείσουμε όσους διστάζουν ή πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού αυξάνεται διαρκώς, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ως γιατρός, φρονώ ότι στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να αποσαφηνίσουμε τι θα συμβεί με την τρίτη δόση και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι και η κοινωνική και οικονομική ζωή να λειτουργήσουν με λιγότερα εμπόδια απ’ ό,τι σήμερα. Διότι, τα λοκντάουν πλήττουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την ψυχολογία που είναιαπαραίτητη για την αναθέρμανσή της».

Ανάκαμψη της Ελλάδας -Γεωοικονομική ισορροπία στην Ευρώπη

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία και τηδιοίκηση καθώς και για την προοπτική της πράσινης ανάπτυξης στην Ευρώπη, τόνισε:

«Σύμφωνα και με τηEurostat, η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη στην αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου εν συγκρίσει με πέρυσι. Η οικονομία μας αναπτύχθηκε κατά 13,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός μεγέθυνσης για το εννεάμηνο να υπερβαίνει το 9,3%. Έχουμε προσελκύσει μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις και μειώσει σημαντικά την ανεργία. Όλα δείχνουν ότι το 2022 θα καταγράψουμε τη 2η υψηλότερη αύξηση επενδύσεων στην Ευρώπη και το υψηλότερο ποσοστό εξαγωγών.

Η Νέα Δημοκρατία εκσυγχρόνισε τη νομοθεσία και πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις με αποκορύφωμα το Ψηφιακό Κράτος, μέσω του οποίου πολίτες και επιχειρήσεις συναλλάσσονται ταχύτατα με τις αρχές εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Ο έλεγχος των τιμών των καυσίμων και η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ είναι βασικοί άξονες της γεωοικονομικής ισορροπίας, που καλούμαστε να εδραιώσουμε κατά μήκος της διηπειρωτικής Ευρασίας. Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, “Ελλάδα 2.0”, προβλέπει μεταξύ των κύριων προτεραιοτήτων του την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης τόσο στην παραγωγή όσο και στην ενέργεια».

Σταθεροποίηση του Καυκάσουκαι Αμυντική Ένωση

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε στη σφαίρα των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Καύκασο και στην ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της ευρωπαϊκής διπλωματίας, επισημαίνοντας:

«Είναι ζήτημα αρχών και αξιών να προχωρούμε δυναμικά στη σύναψη συμφωνιών εταιρικής σχέσης με τις χώρες της Ευρασίας και της Αφρικής, στοχεύοντας στον εκδημοκρατισμό των θεσμών και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδίως στον Καύκασο, όπου επικρατεί διαρκής ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η ευρωπαϊκή διπλωματία καλείται να δράσει στοχευμένα διασφαλίζοντας τη σταθερότητα της περιοχής μέσω της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης αποτελεί έναν προηγμένο υπερεθνικό θεσμό, που χρειάζεται να εμπλαισιωθεί σταδιακά από την Αμυντική Ένωσηη οποία θα καταστήσει την ΕΕ πιο ισχυρή».

Ο Λαρισαίος βουλευτής,κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως«η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά του ελληνικού πολιτικού συστήματος και πυλώνας του ΕΛΚ, που δύναται να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και δράση για μια δυνατή, ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη».