- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιτέας Δήμου Τεμπών

Τα γιορτινά Του έβαλε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στην Ιτέα όπου χθες τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα, εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, μετά των αιδεσιμοτάτων πατέρων  Βασιλείου, Ιωάννου, Πέτρου και Χρήστου.

Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πόσο ο Άγιος Νικόλαος αγάπησε τον Θεό και πόσο ο Θεός τον ετίμησε.

Ο π. Βησσαρίων χρησιμοποίησε συγκεκριμένα στοιχεία και περιστατικά από την ζωή του Αγίου, ευχήθηκε η χάρη του Αγίου να επισκιάζει το χωριό και τον πιστό λαό και κατέληξε στο μήνυμα ότι η αγάπη του Αγίου Νικολάου προς τον Θεό πρέπει να γίνεται οδηγός και στην δική μας ζωή.

Πιστοί προσκυνητές  βρέθηκαν από νωρίς στην Εκκλησία, μεταξύ των συμμετεχόντων και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ντόντος και Βασίλης Σίμος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μαϊμάρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιτέας κ. Γιώργος Βλαχοστέργιος.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βλαχοστέργιο, ανταλλάσσοντας ευχές με τους παρευρισκόμενους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.