Ελληνική Λύση: Προβλήματα και προτάσεις των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας


Tags |

Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με ενημέρωση από κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, έντονες είναι οι αντιδράσεις των συναδέλφων τους για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στον κλάδο τους. Θεωρούν οι ως άνω ότι από την πλευρά του Υπουργείου σας καλλιεργείται και παρουσιάζεται, με κάθε πρόσφορο επικοινωνιακό μέσο, μια ωραιοποιημένη κατάσταση στον κλάδο της κτηνοτροφίας, που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στην χώρα μας. Μας μετέφεραν, δε, υπόμνημα με προτάσεις τους που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι σχετικές προτάσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής:

«Καταθέτουμε τα προβλήματα, όπως τα ιεραρχήσαμε από την πρώτη μας συγκέντρωση στον Τύρναβο, μέχρι σήμερα: α) ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους, β) απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015, όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, στα σημεία που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους.

Διατήρηση μόνο των άρθρων που αφορούν τους επιτήδειους κερδοσκόπουςτων ενισχύσεων,γ)κατανομή Εθνικού Αποθέματος, δ) θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα, ε) μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, στ) εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για τηνΚΑΠ2021-2027».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε   να    ικανοποιήσετε   τις   παραπάνω     προτάσεις   των   κτηνοτρόφων   της Θεσσαλίας;