- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Η αρχή του τέλους της ΝΔ

Με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την Κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ και που αποφασίζεται την Παρασκευή, 12/11/21, στη Βουλή μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αρχίζει το τέλος της μονοκρατορίας της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προέβη μέσω της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος για την εξαγορά της εύνοιας των ΜΜΕ στον βιασμό της αλήθειας και της λογικής, στις πλάτες μιας κοινωνίας πολλαπλά δοκιμαζόμενης και φοβισμένης από την πανδημία. Αυτό και μόνο είναι ασύλληπτα ανήθικο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση της επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Η Κυβέρνηση με τα χρήματα των φορολογουμένων μετέτρεψε την Ελλάδα από μία ευρωπαϊκή δημοκρατία σε ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Όρμπαν και Κρουτς. Από τις λίστες Πέτσα αποδεικνύεται η τερατώδης προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσα από τα εξαγορασμένα ΜΜΕ.

Με την εξεταστική επιτροπή, όμως, θα ζητηθεί να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και να πουν με ποια ακριβώς κριτήρια έδωσαν αυτά τα χρήματα. Με ποιο κριτήριο π.χ. έδωσαν 180.000 ευρώ στα μέσα του δημοσιογράφου κ. Μαυρίδη και στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, που πήρε περισσότερα από ό,τι η εφημερίδα Καθημερινή και την επόμενη μέρα έκλεισε. Με ποια κριτήρια ανάγγειλαν ότι θα δώσουν χρήματα στον Μένιο Φουρθιώτη, με ποια κριτήρια έδωσαν 15.000 ευρώ σε Μέσα μηδενικής αναγνωσιμότητας,μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον κουμπάρο του κ. Πέτσα, τον κ. Πάτση, με ποια κριτήρια έλαβαν χρήματα 239 ιστοσελίδες, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στο μητρώο των ΜΜΕ, που συστάθηκε ακριβώς για να υπάρχει, υποτίθεται, διαφάνεια και με ποια κριτήρια απέκλεισαν την εφημερίδα και την ιστοσελίδα Documento. Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα, βέβαια, είναι πολύ απλή και την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: Επειδή ενοχλεί τον Καίσαρα.Επειδή π.χ.αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός έχει ψευδές πόθεν έσχες.

Όσο για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, εκεί πιάστηκαν στα πράσα και, φυσικά, μπλόκαραν την προσκόμισηβάσει του νόμου Ρουσόπουλου – νόμου της ΝΔ δηλαδή –  από την εταιρία των πρωτογενών δεδομένων της επίμαχης έρευνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας πήρε απευθείας ανάθεση σε άλλη δική του εταιρία,ύψους 270.000 ευρώ.Και μετά τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε σε νέα έρευνα της ίδιας εταιρείας ποσοστά Τσαουσέσκου, λίγες μόνο μέρες αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα. «Όσο πιο πολλά στρέμματα καίγονται και όσο πιο πολλά κρούσματα και θανάτους έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η δημοφιλία Μητσοτάκη. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πρόσχημα την πανδημία οι απευθείας αναθέσειςκαι οι συμβάσεις με κλειστές διαδικασίες έφτασαν τα 4,9 δις ευρώ μέσα σε 18 μήνες, ευεργετώντας κάθε γαλάζιο παιδί και κάθε τυχοδιώκτη, που σύστηνε μία εταιρεία την παραμονή της ανάθεσης, τη στιγμή που ο κόσμος φοβάται για τη ζωή του, δεν έχει να βγάλει τον μήνα με την ακρίβεια, οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πνίγονται στα χρέη.

Εξαιρετικά εύστοχη, τέλος, ήταν η σύνοψη της κατάστασης από τον Αλέξη Τσίπρα όταν μίλησε για τη δημιουργία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενός «επικοινωνιακού αερόσακου» με σκοπό να προστατέψει την επερχόμενη σύγκρουση με την οργισμένη κοινωνία, που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτη. «Είναι καιρός να λυτρωθεί η πατρίδα μας από την πιο κυνική, επικίνδυνη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση», είπε καταλήγοντας.

Σήμερα, λοιπόν, είμαστε όλοι μάρτυρες της αρχής του τέλους της ΝΔ. Τα ψέματα τελειώνουν για τους αδίστακτους δήθεν άριστους, που νόμισαν πως είναι άτρωτοι.