- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέο Δ.Σ. στο Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Η απερχόμενη διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το ψηφοδέλτιό της «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που την στήριξαν με πάνω από 90%, δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την θετική πορεία του Σωματείου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην πόλη 7& 9/11.

Επίσης το ίδιο συνέβη στην υπόλοιπη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά αφού τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση συμμετοχής στην κάλπη +159,13% από τις προηγούμενες εκλογές και μεγάλη άνοδο για το ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι απερχόμενες διοικήσεις +101,54%. Στις εκλογές ψήφισαν πανελλαδικά 1.560 συνάδελφοι από 609 που ήταν το 2019. Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» (το ψηφοδέλτιο που στήριξε η επερχόμενη Διοίκηση) συγκέντρωνε 1.177 ψήφους από 584 στις προηγούμενες εκλογές το 2019 και εκλέγει 9 έδρες. Το νέο ψηφοδέλτιο «Μουσικοί σε Δράση» συγκέντρωσε 281 ψήφους και εξέλεξε 2 έδρες.

Στη Λάρισα με μια ενισχυμένη πλέον διοίκηση (Από τριμελές, τώρα πενταμελές) μετά και την δυναμική που έχει αποκτήσει το Μητρώο μας συνεχίζουμε με μαχητικότητα έχοντας μπροστά μας σημαντικούς αγώνες για τον κλάδο αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων. Με βάση την καταμέτρηση των σταυρών από την εφορευτική επιτροπή ανακοινώνουμε πως εκλέγονται οι παρακάτω συνάδελφοι με τη σειρά των σταυρών που πήρανε:

Τακτικά μέλη στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή (Παράρτημα Λάρισας ΠΜΣ)

  1. Γάλλος Ελευθέριος
  2. Σίμος Αχιλλέας
  3. Ζούκας Φίλιππος
  4. Κωστούλης Κωνσταντίνος
  5. Μαγαλιός Σπυρίδων

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Γάλλος Γεώργιος
  2. Ρούμπος Αθανάσιος
  3. Αγριόδημος Χρήστος
  4. Τσακνάκης Ηλίας
  5. Μπουρνάκας Δημήτριος

Τακτικά μέλη στην Τοπική Εξελεγκτική Επιτροπή (Παράρτημα Λάρισας ΠΜΣ)

  1. Μαγαλιός Γεώργιος
  2. Καλαμπούκας Χρήστος
  3. Σίκαλος Θεολόγης

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Γκονέλας Νικόλαος
  2. Μαρογιάννης Δημήτριος

Αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ)

Τακτικός: Αχιλλέας Σίμος

Αναπληρωματικός: Γάλλος Ελευθέριος

Βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση από τότε που ιδρύθηκε το παράρτημα της Λάρισας τον Ιούνιο του 2020. Τα ζητήματα που αναδεικνύαμε από την πρώτη στιγμή, διεκδικούσαμε γι’ αυτά, παλεύαμε για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού τα βλέπουμε άλυτα ακόμη και σήμερα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο. Το 4ο κύμα της πανδημίας καλπάζει, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει καθημερινά και εμείς εξοικειωνόμαστε με τον θάνατο. Δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική ενίσχυσή του από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και σήμερα βιώνουμε τις συνέπιες. Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρονιά μέσα στη Πανδημία και τα μέτρα προστασίας της υγείας, της ασφάλειας εργαζόμενων, νεότερων ανθρώπων είναι ανύπαρκτα. Ο κλάδος μας βιώνει είδη έναν δύσκολο χειμώνα, με αναδουλειά, ακρίβεια, χαμηλά μεροκάματα, χρέη και αβεβαιότητα για το μέλλον. Μόνη φωτεινή διέξοδος ο οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπως έκαναν μέχρι σήμερα τα καλλιτεχνικά σωματεία ή τα σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους που είχανε μικρές και μεγάλες νίκες, αμφισβήτησαν στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη και μας εμπνέουν με το παράδειγμά τους (π.χ. e-food, Cosco, Praktiker, εκπαιδευτικοί).

Οι συνάδελφοι μουσικοί, με την μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του Συλλόγου απέδειξαν ότι για όλους μας ήταν ένας σημαντικός σταθμός στη συλλογική μας δράση, ότι ο Σύλλογος είναι αποκούμπι όλων μας και πρέπει να δυναμώσει. Οι εξελίξεις τρέχουν, οι δράσεις του συλλόγου δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Μια μέρα πριν ολοκληρωθούν οι εκλογές 8/11 στείλαμε μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης μήνυμα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη καθώς και για μέτρα προστασίας της υγείας.

  1. Την Παρασκευή 12/11 πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.00 πμ στον ΟΑΕΔ για τους συναδέλφους που χάνουν άδικα το επίδομα ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνη. Είμαστε σε ετοιμότητα για άλλες δράσεις, κλιμακώνουμε με συμμετοχή στην πορεία φορέων και σωματείων για το Πολυτεχνείο 17/11.
  2. Τρίτη 16/11 στις 9.00 μμ στο κανάλι του παραρτήματος στο YouTube προβολή βιντεοσκοπημένης εκδήλωσης του Συλλόγου με τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» αφιερωμένη στην 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.