Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εγκατέστησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Tags |

Εγκαταστάθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τρεις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα. Οι σταθμοί φόρτισης αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής για βιώσιμη ανάπτυξη και προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης και του περιφερειακού σχεδιασμού για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Med Enernet Mob. Το πρόγραμμα πέρα από την  εγκατάσταση τριών  σταθμών φόρτισης διπλής εξόδου,  περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης των σημείων φόρτισης.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει σε προσβάσιμες κοινόχρηστες υποδομές ανεφοδιασμού  ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελούν  την  πράσινη επιλογή  του μέλλοντος για τις καθημερινές μετακινήσεις με αυτοκίνητο εντός του αστικού και περιαστικού ιστού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωρήσαμε την εγκατάσταση των πρώτων τριών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα. Ο τομέας των μεταφορών είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για το λόγο αυτό κάνουμε βήματα στην ηλεκτροκίνηση, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινοτικούς πόρους.  Μετά την απόκτηση του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob ολοκληρώσαμε και την εγκατάσταση  σταθμών φόρτισης για την εξυπηρέτηση των κατόχων  ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κινούνται μέσα στα όρια της  Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο στην προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της νέας αγοράς που διαμορφώνεται και φαίνεται να ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι τρείς σταθμοί φόρτισης

Ειδικότερα, οι σταθμοί βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις:

1)         Κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Βόλο (πρώην Νομαρχία Μαγνησίας), Ελ. Βενιζέλου & Αναλήψεως, 38001, ΒΟΛΟΣ

2)         Κτίριο ΚΤΕΟ, Οικισμός Σωτήρα Τρικάλων, ΤΚ 42100  Σωτήρα

3)         Νέο Κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλισθένους και Θεοφράστου, 41335 Λάρισα

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να συνδέονται για τη δωρεάν φόρτιση των οχημάτων τους στην πλατφόρμα της Blink International ή να προμηθευτούν δωρεάν μια κάρτα πρόσβασης στους σταθμούς φόρτισης από την Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δ/ση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, πλατεία Ρήγα Φεραίου, κτίριο πρώην Νομαρχίας, γραφείο 236.