Βαγενά: Βαριά εκτεθειμένη η Κυβέρνηση μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου


Tags |

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι MEGA την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός επιχειρηματολόγησε υπέρ της εξαίρεσης της Εκκλησίας από τους περιορισμούς για ανεμβολίαστους, που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη μέρα. Ακόμη, τρέμοντας λόγω πανδημίας ότι θα έχει απώλειες από το ακροδεξιό του ακροατήριο, δεν δίστασε να κουρελιάσει δημόσια και ελαφρά τη καρδία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης με το να κατηγορήσει τον σημαντικότερο πολιτικό του αντίπαλο, τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν είναι καλός Χριστιανός και ότι δεν έχει πάει στην εκκλησία να ανάψει ένα κερί.

Την επόμενη, όμως, μέρα ανακοινώθηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου μέσω της οποίας οι πιστοί καλούνται να προσέρχονται στους ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε rapid ή σε μοριακό τεστ. Και έσπευσε καταϊδρωμένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας ενημερώσει πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν αποτέλεσμα δικής του επικοινωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδας, κόντρα βέβαια σε ό,τι είχε υποστηρίξει ο πρωθυπουργός λίγες μόλις ώρες πριν. Μόνο που, όπως αποκαλύφθηκε, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είχε ήδη ληφθεί την προηγούμενη ημέρα, πριν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Βαριά, λοιπόν, εκτεθειμένη για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, τη στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν πλέον σταθερά τα 6.000 και οι θάνατοι συμπολιτών μας από κορονοϊό τους 40 με 50, εκείνοι εξακολουθούν να διαχειρίζονται την πανδημία ψηφοθηρικά και με φτηνούς επικοινωνιακούς ελιγμούς.

Μόνο που η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς σαν ένα παιχνίδι πόκερ. Λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαινε και έλεγε, σε σχέση με την κυβερνητική απόφαση για είσοδο στους ναούς χωρίς rapidtest εν αντιθέσει με τα  καταστήματα,πως άλλο εκκλησία, άλλο κομμωτήριο, άλλο μαγαζιά. Ο δε – με μεταγραφή από τον ΣΕΒ –υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε, επίσης την ίδια μέρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ». Να ποιοι έχουν στα χέρια τους τη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, πως η πρόσφατη γελοιοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αποτελέσει αυτή τη φορά ένα μάθημα. Όπως δήλωσεο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, «για να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι ανευθυνότητας και υποκρισίας, καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες. Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου, που κινείται στο ίδιο πνεύμα, απλά εκθέτει ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη».

Τώρα δεν είναι ώρα να μαζεύουμε ψηφαλάκια, κολακεύοντας το ακροδεξιό και θρησκόληπτο ακροατήριο – γιατί άλλο θρησκευτική πίστη και άλλο θρησκοληψία. Τώρα είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, υπεύθυνα και σοβαρά, να υποστηρίξουμε κάθε μέτρο που τεκμηριωμένα μπορεί να αναχαιτίσει την πανδημία που απειλεί τη χώρα μας.