Εορτή αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Αχίλλιο


Tags |

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.

.ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΤΡΙΤΗ 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο και στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα γίνουν στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων.