- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αντιπλημμυρικά έργα σε 22 χλμ ρεμάτων σε Πλατύκαμπο και Νίκαια

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπλημμυρικά έργα σε πέντε ρέματα των Δημοτικών  Ενοτήτων Πλατυκάμπου και Νίκαιας  του Δήμου Κιλελέρ, σε συνολικό μήκος 22 χιλιομέτρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, υπέγραψε τη σύμβαση  του έργου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου ουσίας που συμβάλλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωράμε με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική στον καθαρισμό ρεμάτων στο Δήμο Κιλελέρ, σε περιοχές  όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά, είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, σε μια δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας, δημιουργούμε  θέσεις εργασίας και παρεμβαίνουμε  όπου υπάρχει ανάγκη  επενδύοντας στην πρόληψη ώστε να προστατευτούν οικισμοί και αγροτικές εκμεταλλεύσεις»  πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής:« Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό καθώς είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας. Είναι απαραίτητο να καθαριστούν αυτά τα χιλιόμετρα των ρεμάτων στο Δήμο Κιλελέρ. Να επισημάνω ότι οι ζημιές που προκαλούνταν στις περιοχές αυτές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις ήταν μεγάλες και ήταν αδύνατο να καθαριστούν με πόρους του Δήμου. Είναι ένα έργο το οποίο διασφαλίζει ότι στο εξής τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών συνθηκών που είναι όλο και πιο έντονες τα τελευταία χρόνια».

Τα ρέματα που  καθαρίζονται  και ενισχύονται