- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Η Κυβέρνηση αδειάζει και πάλι με τον πιο κυνικό τρόπο τους συνταξιούχους

Δεν προλαβαίνει ο κόσμος να μετράει χαστούκια από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ. Προεκλογικά, η κυβέρνηση της ΝΔ έταζε τα πάντα στους συνταξιούχους, μετεκλογικά τους «αδειάζει» με τον πιο κυνικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγες ημέρες από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοίνωσε έναν τύπο…κοινωνικού μερίσματος για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το οποίο δυνητικά μπορεί να φτάσει τα 900 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, η αρχική σκέψη είναι να πάρουν αυτό το έκτακτο βοήθημα όσοι δεν έλαβαν αναδρομικά στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι. Ταυτόχρονα, εφόσον η οικονομία επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη (το υπουργείο Ανάπτυξης αναθεώρησε τους στόχους του θετικά από το 5,9 στο 6,2 %), αναμένεται να δοθεί έξτρα χριστουγεννιάτικο δώρο σε συνταξιούχους και υγειονομικούς. Όλοι αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά τους επόμενους μήνες, έλεγε τότε ο πρωθυπουργός.

Εφόσον προχωρήσει το εν λόγω μέτρο θα οριστεί μία βασική οικονομική ενίσχυση, ένα κοινωνικό μέρισμα της τάξης των 500 ευρώ και θα μοιραστεί αναλογικά σε σχέση με το ύψος της σύνταξης του δικαιούχου. Αντί αυτών και συμφώνα με τα λόγια των υπουργών, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τις ανέξοδες υποσχέσεις του πρωθυπουργού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο OpenTV παραδέχθηκε το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η ΝΔ καλλιεργώντας προσδοκίες στους συνταξιούχους και παραπέμποντας στο: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»! Προκλητικός προς τους συνταξιούχους και ο υπουργός Επικρατείας, που συναντήθηκε με το Συντονιστικό των οργανώσεών τους.«Θέλετε να πάρετε αναδρομικά ή να πάρουμε φρεγάτες;», ρώτησε ωμά την αντιπροσωπία των  οργανώσεων των συνταξιούχων,όταν συναντήθηκε μαζί τους κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πανελλαδικής συγκέντρωσής τους.

Με το ν.4670/2020 η ΝΔ κατάργησε τη «13η σύνταξη», που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και  προέβλεψε ότι με τα χρήματα αυτά θα  καταβάλλονταν  τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα κάθε χρόνο, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους. Τελικά, ούτε τα αναδρομικά δόθηκαν, αλλά από ό,τι φαίνεται ούτε το κοινωνικό μέρισμα πρόκειται να δοθεί! Δυστυχώς, οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής που «έταζε» προεκλογικά, αλλά και πριν λίγες μέρες στη ΔΕΘ, τη δήθεν στήριξή τους και το μόνο που κάνει είναι να πλήττει συστηματικά την κοινωνική πλειοψηφία, προς όφελος των λίγων και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνταξιούχων θα ξεχειλίσει και φέτος από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη.