Άννα Βαγενά: Το χαντάκι της ντροπής


Tags |

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση κατασκευής για να καλυφθεί επιτέλους το περιβόητο ανοιχτό φρεάτιο, δηλαδή το χαντάκι που βρίσκεται μέσα στον καταυλισμό με τα κοντέινερ όπου μένουν εδώ και πάνω από μισό χρόνο οι σεισμοπαθείς.

Το χαντάκι αυτό είναι μία ντροπή, μια ανοιχτή πληγή. Από τις 3 Μαρτίου που έγινε ο σεισμός, παραμένει στην ίδια φρικτή κατάσταση: Εστία μόλυνσης, πηγή δυσωδίας και άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών που μένουν στον καταυλισμό.

Αφού σε όλο αυτό το διάστημα οι ευθύνες για την αποκατάσταση του φρεατίου μεταφέρονταν από τον Δήμο στην Περιφέρεια, από την Περιφέρεια στην Κυβέρνηση και τούμπαλιν και παρά τις σχετικές προσπάθειες του Μητροπολίτη Ελασσόνας, μέχρι τώρα δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια.

Τελικά, ανακοινώθηκε επιτέλους ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την εν λόγω κατασκευή με έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Μιλάμε για ένα κόστος της τάξης των 100.000 ευρώ. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο την ίδια στιγμή που κατασπαταλώνται από την Κυβέρνηση τεράστια ποσά σε απευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους», οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής μας να πρέπει να περιμένουν τόσους μήνες εκτεθειμένοι σε απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι έστω και τώρα θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες και ότι μέσω της Περιφέρειας θα διορθωθεί σύντομα αυτό το αίσχος.