- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με το Προεδρείο της ΕΣΠΕΘ ο Χρήστος Κέλλας

Μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα έθεσε στον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, το Προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), σε συνάντησή τους, στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι Στρατιωτικοί, αφού συνεχάρησαν τον Χρήστο Κέλλα για την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκαν στα παρακάτω θέματα:

Την εξαίρεση των Επαγγελματιών Οπλιτών από τις διατάξεις του άρθρου 39 του ΝΔ 445/1974 – που αφορά στην αυτεπάγγελτη αποστρατεία υπαξιωματικών, που συμπληρώνουν ηλικιακά τα 50 έτη – εφόσον το επιθυμούν και το δηλώνουν με προσωπική τους αναφορά.

Συγκεκριμένα, σημείωσαν, πως με την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, 25.000 περίπου Επαγγελματίες Οπλίτες, που προσελήφθησαν το 2002, χάνουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν τα διπλά χρόνια υπηρέτησης σε Μονάδες Εκστρατείας, καθώς προαπαιτούμενο είναι η συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής παραμονής στην υπηρεσία, με αποτέλεσμα να αποστρατεύονται στα 50 έτη και με 22 έτη υπηρεσίας συντάξιμα, λαμβάνοντας τη μισή, σχεδόν, σύνταξη.

Επιπλέον, τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ έθεσαν στον κ. Κέλλα το ζήτημα της εναρμόνισης της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Διαρκείας, σύμφωνα και με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνιμα Στελέχη του Στρατούεξ ΟΠΥ – ΕΠΥ – ΕΜΘ, ενώ κατέχουν βαθμό Υπολοχαγού, λαμβάνουν αποδοχές Ανθυπασπιστή.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των Στρατιωτικών, επισημαίνοντας πως γνωρίζει τα ζητήματα, τα οποία, άλλωστε, έθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο.

Αναφορικά, δε, με τη μισθολογική και βαθμολογική εναρμόνιση των Μονίμων Στελεχών  εξ ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ, τόνισε, πως μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε, αναμένεται η έγκριση του αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου ο Λαρισαίος πολιτικόςνα συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων και την άρση μισθολογικών ή συνταξιοδοτικών αδικιών, που υφίστανται οι Στρατιωτικοί.

Εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Κέλλα, ήταν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/νος Γώγος, ο βοηθός Γραμματέα κ. Γεώργιος Γίτσας και το μέλος κ. Φώτιος Αθανασόπουλος.