Νέα αισθητικά αναβαθμισμένη εικόνα αποκτούν τα δημοτικά κτίρια στο Δ. Τεμπών


Tags |

Νέα αισθητικά αναβαθμισμένη εικόνα αποκτούν τα δημοτικά κτίρια στο Δήμο Τεμπών, μετά από τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν στον ελαιοχρωματισμό των εξωτερικών προσόψεων και των εσωτερικών τοίχων.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Erasmus plus», στην περιοχή του Δήμου Τεμπών, Πολωνοί και Ούγγροι μαθητές και μαθήτριες, με ειδικότητα Τεχνίτες Οικοδομής, που  φιλοξενούνταν στα Μεσάγγαλα (Ξενοδοχείο Golden Sun του Γ. Πολύζου) υλοποιώντας επιμορφωτικά σεμινάρια, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση, πραγματοποίησαν εργασίες ελαιοχρωματισμού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε δημοτικά και σχολικά κτίρια.

Εργασίες ελαιοχρωματισμού πραγματοποιήθηκαν στην παιδική χαρά της Αιγάνης, στην περίφραξη του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, στο Κοινοτικό Κατάστημα Ελάτειας, στην Πλατεία «Κων/νου Καραλή» στην Ελάτεια, στο Κοινοτικό Κατάστημα Ευαγγελισμού, στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού, στην περίφραξη του Παιδικού Σταθμού Συκουρίου, στο κτίριο της Μουσικής Σχολής στο Συκούριο και στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Κισσάβου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τόνισε τη χρησιμότητα του προγράμματος και τα οφέλη για την περιοχή, καθώς οι σπουδαστές επιστρέφοντας στις πατρίδες τους διαφημίζουν τις ομορφιές του Δήμου μας, την ελληνική φιλοξενία και τη χώρας μας γενικότερα.  «Ως  δημοτική Αρχή τους καλωσορίσαμε και τους υποδεχθήκαμε με αγάπη. Υλοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού σε δημοτικά και σχολικά κτίρια με την βοήθεια των σπουδαστών στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης του προγράμματος. Η προσφορά τους στην περιοχή μας είναι αξιέπαινη και παράδειγμα προς μίμηση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους συνοδούς καθηγητές τους, καθώς και όπου χρειάστηκε παρεμβήκαμε προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την υλοποίηση του προγράμματος τους», καταλήγει ο Δήμαρχος.