- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η αιμοδοσία ύψιστη πράξη ανθρωπισμού!

«Η ανιδιοτελής προσφορά σε αίμα αποτελεί μια ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με τη δράση σας σώζετε κυριολεκτικά ζωές και αποδεικνύετε έμπρακτα την αξία της αλληλοβοήθειας στην σύγχρονη κοινωνία». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών του Αμπελώνα κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Κουκουβίνο, με αφορμή την εκδήλωση για την «Υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής» στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που την ίδια ώρα παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από του Γερμανούς κατακτητές στο Ελευθέριο του δήμου Κιλελέρ, συγχαίρει τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Αμπελώνα για τις άοκνες προσπάθειές του να ενδυναμώσει την εθελοντική αιμοδοσία.

 

Ψυχικό σθένος

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υπογραμμίζει  ότι «η επιτυχία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ψυχικό σθένος και την ομόνοια των Ελλήνων. Η ανάγκη για επιβίωση στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς έθεσε ως προτεραιότητα την αλληλοβοήθεια μεταξύ των Ελλήνων και σταδιακά, σφυρηλατήθηκε η πεποίθηση ότι μόνο με κοινή προσπάθεια θα κατακτήσουμε κάτι σημαντικό για όλους, όπως την πολυπόθητη ελευθερία.

Το δίδαγμα, ωστόσο, ότι για να κερδίσουμε τις προκλήσεις των καιρών απαιτείται ενότητα και κοινή προσπάθεια, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο και οφείλουμε κι εμείς να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι κάθε επιτυχία στις δράσεις του συλλόγου καθώς και στην εκδήλωσή σας».