- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οριστική λύση στην υδροδότηση 15 οικισμών στην π.ε.ο. Λάρισας Βόλου

Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται κατά μήκος της π.ε.ο. Λάρισας -Βόλου για την επίλυση των προβλημάτων  ύδρευσης σε 15 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος που επισκέφθηκαν την περιοχή με κλιμάκια τόσο του Δήμου και της ΔΕΥΑ Κιλελέρ όσο και της Περιφέρειας.

Με τις παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 31 χλμ, κατασκευή νέων υδατοδεξαμενών στις θέσεις Άγιος Νικόλαος και Πλατύκαμπος αλλά και την ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στην τοποθεσία του Αγίου Νικολάου και στην τοπική κοινότητα  Χάλκης  διασφαλίζεται η διασύνδεση των πηγών τροφοδοσίας νερού της περιοχής της Δ.Ε. Κιλελέρ και Αγίου Νικολάου. Εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η αδιάλειπτη παροχή επαρκούς  ποσότητας και άριστης ποιότητας νερού σε 15 οικισμούς της π.ε.ο.  Λάρισας Βόλου  και συγκεκριμένα σε  Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χάλκη, Γλαύκη, Πρόδρομο, Μελία, Μόδεστο, Αναγέννηση, Μέλισσα, Λοφίσκο, Αχίλλειο, Κιλελέρ, Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.550.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε: «Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η οριστική επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του συνόλου των οικισμών επί της π.ε.ο. Λάρισας -Βόλου. Για την επίτευξή του πραγματοποιήθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν προγραμματιστεί δράσεις και έργα από τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πέραν των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίας μας, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη για επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 10.518.899.99 Ευρώ. Η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών από τον Άγιο Νικόλαο στη Γλαύκη και τα Νάματα συνολικού μήκους 13.052,68 m, στην κατασκευή νέου υδατόπυργου χωρητικότητας 200 m3 στη Μελία και επίγειας δεξαμενής 300 m3  στη Μέλισσα καθώς και  στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Πλατυκάμπου, Γαλήνης και Χάλκης με δυνατότητα τμηματικής απομόνωσης περιοχών  σε περίπτωση βλάβης κι όχι ολικής διακοπής υδροδότησης. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του έτους η χρηματοδότηση του έργου θα εγκριθεί και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Ταυτόχρονα και αναφορικά με την εξασφάλιση αδιάλειπτης παροχής νερού από τις γεωτρήσεις του Αγίου Νικολάου έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (ηλεκτρογεννήτριας) εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των γεωτρήσεων  ακόμα και σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, υλοποιούμε και σχεδιάζουμε, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια,  δίνουμε οριστική και αμετάκλητη λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που βρίσκονται στην π.ε.ο. Βόλου».

 

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: « Σε συνεργασία και συνέργεια  με το Δήμο Κιλελέρ και το Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο, δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια την περιοχή, εξασφαλίζοντας επαρκές σε ποσότητα και  ποιοτικό, καθαρό  νερό σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ, επί της παλιάς εθνικής οδού  Βόλου -Λάρισας. Με σύγχρονα μέσα δημιουργούμε συνθήκες  υδρευτικής ασφάλειας  και ικανοποιούμε τις  ανάγκες 15 χωριών, κατασκευάζοντας 31 χλμ αγωγών και νέες διπλές δεξαμενές νερού, ώστε η τροφοδότηση να είναι  αδιάλειπτη, χωρίς διακοπές.  Είναι ένα έργο ζωής,  γιατί το νερό είναι ζωή. Διαφυλάσσουμε τον πολύτιμο φυσικό πόρο  και επενδύουμε σε έργα ουσίας που μπορεί να μην φαίνονται, γιατί οι αγωγοί είναι υπόγειοι, αλλά βελτιώνουν  δραστικά την καθημερινότητα και αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων στα χωριά. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών. Με συνεργασίες και συνέργειες λύνουμε  με οριστικό τρόπο προβλήματα ετών και επενδύουμε στην ύπαιθρο, δίνοντας την δυνατότητα στους ανθρώπους  να παραμείνουν στα χωριά  τους και να συνεχίσουν να  ασκούν το δικαίωμα στη ζωή και στην  εργασία».

 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης, ο πρόεδρος Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Παπακανάκης.