Εγκαινιάστηκε η δράση: Το Μουσείο Πάει Σχολείο


Tags |

Εγκαινιάστηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η δράση «Το Μουσείο Πάει Σχολείο» με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

Η παρουσίαση της δράσης, έγινε από τον αντιπρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Υποπτέραρχο Ιωάννη Θεοδοσουλάκη και τον σύμβουλο του Δ.Σ. Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Μπίμπιζα.

Τους παριστάμενους καλωσόρισαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ενώ η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού προλογίζοντας τόνισε την εκπαιδευτική διάσταση του σύγχρονου μουσείου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν, εκπρόσωπος της ΙΜ Λαρίσης & Τυρνάβου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου του ΛΙΜΛ κ. Αστέριος Λαχανάς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αριστέα Μπέσιου.

Το εκθεσιακό υλικό, που περιλαμβάνει αριθμό επιλεγμένων κειμηλίων, κατάλληλων ντροπς – ειδικών πινάκων «k – Fix», οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση, φιλοξενείται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο από τις 20-24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Καθημερινά πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, το πρωί για σχολικές ομάδες και το απόγευμα για το κοινό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 239446.