Κέλλας: Αυξήστε την προκαταβολή στους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς


Tags |

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το ποσό προκαταβολής των 70 ευρώ / στρέμμα, που πιστώθηκε στους αμυγδαλοπαραγωγούς, για τις ζημιές από τους παγετούς της άνοιξης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε τη δυσφορία των παραγωγών, για τα 70 ευρώ/στρ που ορίστηκαν ως προκαταβολή και ζήτησε επιτακτικά την αύξηση της σχετικής αποζημίωσης, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “είναι θέμα επιβίωσης για τους αμυγδαλοπαραγωγούς”.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τον κ. Κέλλα ότι γνωρίζει για τη δυσαρέσκεια των παραγωγών και δεσμεύτηκε ότι “στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, στις 23 Σεπτεμβρίου θα αποκαταστήσει την αδικία και θα αυξήσει σημαντικά την προκαταβολή (στα 200 ευρώ/στρ), καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι”.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Χρήστος Κέλλας από τη δέσμευση Λυκουρέντζου, δήλωσε σχετικά:

«Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει τη δύναμη, την εμπειρία και την ικανότητα να δίνει λύσεις και να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.

Έτσι θα πράξει και με την περίπτωση των αδικημένων αμυγδαλοπαραγωγών του νομού Λάρισας, οι οποίοι τα τέσσερα τελευταία χρόνια δέχονται συνεχή χτυπήματα από τις καιρικές συνθήκες.

Αποδεικνύουμε, για μία ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα αγρότη».