Η Ρένα Καραλαριώτου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο


Tags |

«Τα χαμογελαστά μάτια, πρόσωπα, ολοφάνερα ακόμη και πίσω από τη μάσκα, των μικρών μαθητριών και μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας είναι μια μονάκριβη στιγμή, που μας χάρισαν απλόχερα. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας, να βρισκόμαστε ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους “ήρωες”, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, που δίνουν μια πραγματικά συγκλονιστική μάχη κάθε μέρα. Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την τέλεση του αγιασμού, στο Ειδικό Σχολείο.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ.κ. Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Μάριος Ξηρομερίτης, Βάιος Κυριτσάκας και Αθανάσιος Δρυστέλλας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επέλεξαν να επισκεφθούν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ Λάρισας και να παραστούν στην τελετή του αγιασμού, ενώ σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν σχολικά και είδη γραφικής ύλης στις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές. Την κ. Καραλαριώτου υποδέχθηκαν ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Δημήτρης Φωτίου, η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Δέσποινα Τσιγαρίδα, οι δάσκαλοι, οι γονείς και φυσικά οι μικρές μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου.

«Ζήσαμε μια από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές, αισθανόμαστε ταπεινοί μπροστά στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη αυτών των παιδιών να μεταμορφώνουν την καθημερινότητά μας, με ένα βλέμμα, μια κίνηση. Αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και τους αξίζει ένα σύγχρονο κτίριο, με όλες τις προδιαγραφές, που να διευκολύνει τις ιδιαιτερότητες και να διευρύνει τις ικανότητες και τα χαρίσματά τους. Οι υφιστάμενες υποδομές δεν επαρκούν και δεν αποτελούν το σχολικό περιβάλλον που αρμόζει ούτε στα παιδιά, ούτε στους γονείς, ούτε στους εκπαιδευτικούς.

Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στο μεγαλείο ψυχής, τη δύναμη αυτών των παιδιών και τη δίψα τους για γνώση και για μάθηση, μπροστά στη δύναμη, την αποφασιστικότητα των δασκάλων και των γονιών για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτή για αυτά τα παιδιά, με τις ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες. Η πόρτα μας είναι πάντοτε ανοιχτή για εσάς, τους δασκάλους και τους γονείς τους, να ακούμε τα ζητήματα και τα προβλήματα που σας απασχολούν, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής. Όλοι εσείς, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το αξίζετε, με το παραπάνω», τόνισε η κ. Καραλαριώτου.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία, για τα συμβολικά δώρα προς τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, μετείχαν εκτός από τους παριστάμενους και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ.κ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Δημήτριος Γεωργάκης, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Αθανάσιος Μαμάκος, Ελένη Ξυνοπούλου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Απόστολος Παπαπαρίσης, Αντώνης Πράπας, Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος, Χρήστος Τερζούδης, Φώτης Τζατζάκης, Μιχάλης Τσακίρης και Δημήτρης Παπαποστόλου.