- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Με ξένα κόλλυβα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε σήμερα το καινούργιο σχολείο στο σεισμόπληκτο Δαμάσι. Τοποθέτησε μάλιστα και μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο του σχολείου, που γράφει «Το σχολείο αυτό εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Εκείνο, βέβαια, που δεν γράφει η πλάκα και που δεν θα τονίσει ίσως κανένα ΜΜΕ, είναι ότι το σχολείο αυτό, που χτίστηκε στη θέση του παλιού, που κατέστρεψε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου του 2021, χτίστηκε εξ ολοκλήρου με χορηγία της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» και όχι με χρήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός καμαρώνει ότι η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα για να δοθεί η άδεια στην ανάδοχο εταιρεία. Δεν μας λέει, όμως, τίποτα για άλλα σχολεία της περιοχής μας, όπως αυτό της Φαλάνης, όπου τα παιδιά θα κάνουν φέτος μάθημα σε κοντέινερ και, βεβαίως, δεν μας είπε τίποτα για τους σεισμοπαθείς του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου, που θα περάσουν τον χειμώνα αυτόν – και ποιος ξέρει πόσους ακόμα – σε κοντέινερ, γιατί τα σπίτια τους καταστράφηκαν κι ένας θεός ξέρει πότε και πώς θα ξαναχτιστούν ή θα επισκευαστούν.

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, έσπευσαν να μαζέψουν τα μπάζα από τα ερείπια του σεισμού, που μέχρι τώρα ήταν ακόμα παρατημένα στους δρόμους στο Δαμάσι. Αυτό είναι, άλλωστε, που τους ενδιαφέρει, η «βιτρίνα» και η «επικοινωνία» με κάθε τρόπο.

Εγώ, πάντως, αν ήμουν στη θέση του θα ντρεπόμουν να εγκαινιάσω σχολείο που χτίστηκε με χρήματα άλλου. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μητσοτάκης. Λειτουργεί «με ξένα κόλλυβα», που λέει και ο λαός μας.