Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου και Λυκείου Νίκαιας


Tags |

 Ολοκληρώνονται  οι εργασίες που αφορούν στο μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου  σχολικού κτηρίου  του   Γυμνασίου και Λυκείου της Νίκαιας. Το κτήριο ενεργειακής Κατηγορίας. Η αναβαθμίζονται σε  Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους. Ειδικότερα, στις εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις: αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και οροφής, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Με αυτήν την παρέμβαση το σχολικό συγκρότημα εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα και γίνεται πιο φιλικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Όλες οι αίθουσες θα είναι έτοιμες με την έναρξη του σχολικού έτους στις 13 Σεπτεμβρίου για να λειτουργήσει το σχολείο  απρόσκοπτα. Θα εκκρεμούν όμως κάποιες εργασίες στον προαύλιο χώρο. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των μαθητών και των μαθητριών, αλλά και των διδασκόντων στο σχολείο.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωσή του έργου,  που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα γίνουν αμέσως ορατά. Κι αυτά αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές του κτηρίου.  Ευχαριστώ δημόσια την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις διευθύνσεις των σχολείων για την άριστη συνεργασία».