- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Καρατζαφέρη

Όλο τον τελευταίο καιρό, τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ,προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τον όλεθρο της διαχείρισης των πυρκαγιών, μας ζάλισαν με τον πολυαναμενόμενο δομικό ανασχηματισμό, που θα έδινε μία νέα εκκίνηση στο λαμπρό «επιτελικό έργο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τελικά, ο  δομικός ανασχηματισμός ήταν κωμικός ανασχηματισμός.

Καταρχάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τους βαρόνους που τον στηρίζουν και κράτησε υπουργούς σε νευραλγικές θέσεις (βλέπε Κεραμέως, Μενδώνη, Γεωργιάδη), που υπηρετούν υπάκουα τα συμφέροντα αυτών.

Δεύτερον, παραδέχτηκε την ανεπάρκειά του στους δύο κρίσιμους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, αυτούς δηλαδή που αφορούν τη διαχείριση των δύο μεγαλύτερων κρίσεων της χρονιάς, της πανδημίας και των πυρκαγιών και για τους οποίους μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι ο ίδιος και οι υπουργοί του υπήρξαν απολύτως αποτελεσματικοί.

Τρίτον, γελοιοποιήθηκε με την απόπειρα υπουργοποίησης του Ναυάρχου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,τον οποίο είχε διαβεβαιώσει για διακομματική συναίνεση, θέλοντας να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση. Όταν, όμως, ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε ότι δεν είχε υπάρξει καμία σχετική επικοινωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση ή τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, αρνήθηκε τη θέση και το υπουργείο καταργήθηκε πριν καν συσταθεί. Πρόκειται για πολύ χαμηλού επιπέδου πολιτικό τέχνασμα, που εξελίχτηκε σε ένα μεγαλειώδες αυτογκόλ.

Τέταρτον και σοβαρότερο, ανέθεσε το εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Υγείας στον Θάνο Πλεύρη, έναν δηλωμένο ρατσιστή και αντιεμβολιαστή, έναν από τους τέσσερις ακροδεξιούς πολιτικούς, που το 2007 η εφημερίδα Καθημερινή χαρακτήριζε ως «αγκάθια» ακόμα και για το ΛΑ.Ο.Σ.. Πώς κάποιος, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι δεν θα εμβολιαστεί ούτε καν με το εμβόλιο της γρίπης γιατί θεωρεί επισφαλή τα εμβόλια, θα πείσει τώρα τον κόσμο ότι πρέπει να εμβολιαστεί κατά του Covid; Μήπως τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», προκειμένου νααποτελειώσει το ΕΣΥ και να το παραδώσει στους ιδιώτες;

Άραγε πώς να αισθάνεται σήμερα ο μέσος φιλελεύθερος δημοκράτης όταν συνειδητοποιεί πως ο Καρατζαφέρης έχει περισσότερα στελέχη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη απ’ όσα ο Καραμανλής; Αυτή τη στιγμή, από το καρέ Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη-Βελόπουλο του ΛΑ.Ο.Σ. λείπει στην κυβέρνηση μόνο ο τελευταίος, που αν δεν είχε δικό του κόμμα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε πάρει κι αυτός ένα πόστο. Και εις ανώτερα. Όμηρος του δεξιού ακροατηρίου του, ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επόμενο ανασχηματισμό να κάνει υπουργό και τον πατέρα Πλεύρη.