Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Λύκειο Συκουρίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια


Tags |

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Συκουρίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 483.142 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκσυγχρονίζει, μέσα από το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις   του  Λυκείου Συκουρίου και αποδίδουμε στους  μαθητές και στους καθηγητές τους ένα σύγχρονο χώρο μάθησης με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργα με προστιθέμενη αξία που αφήνουν πίσω τους μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου Συκουρίου του Δήμου Τεμπών. Πρόκειται για υφιστάμενα σχολικά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η, Η και Ε, τα οποία, μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους, αναμένεται να αναβαθμιστούν στην Κατηγορία Α, Α και Α+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) αντίστοιχα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω την στέγη, με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης.

– Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κελύφους.

– Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά, με διπλό υαλοπίνακα.

– Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης, με επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης καυσαερίων στα κτίρια εκπαίδευσης.

– Εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού στο γυμναστήριο, με συστοιχία αντλιών θερμότητας τύπου αέρος – νερού τεχνολογίας Inverter και νέες τερματικές μονάδες τύπου fan-coil.

– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

– Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).