Μάξιμος: Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε κανένα ζύγι!


Tags |

«Θα ήθελα να καλέσω την αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει τις μικροκομματικές παρωπίδες, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής και των πυρκαγιών ως κοινά προβλήματα, που απαιτούν κοινές δράσεις. Ο πρωθυπουργός και με την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας δείχνει τον δρόμο της συνεννόησης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη συζήτηση της κύρωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΠΝΠ) για τα έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ομιλία του επισήμανε ότι «ακούγοντας κάποιους από τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβούμαι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την οδυνηρή εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης». Όπως είπε «δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον σενάριο μιας μελλοντικής δυστοπίας –είναι ένα απειλητικό παρόν, και αν δεν λάβουμε άμεσα ριζικά μέτρα σε πλανητικό επίπεδο, θα είναι η δική μας η γενιά που θα ζήσει τον εφιάλτη».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος  αφού ευχαρίστησε όσους έλαβαν μέρος στον ιδιόμορφο πόλεμο με τις φλόγες, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μας προβληματίσει το θλιβερό, και συνάμα ανησυχητικό, φαινόμενο των εμπαθών σχολίων, συνήθως “επαναστατών του καναπέ”, που επιδίδονται σε ύβρεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το ότι δεν είχαμε θύματα, δεν είναι δευτερεύον αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης. Είναι το μείζον. Γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε κανένα ζύγι. Και είναι κατάντια κάποιοι να υπονοούν ότι οι φετινές καταστροφές αποτελούν τη ρεβάνς της τραγωδίας στο Μάτι. Ναι, επιχειρησιακά λάθη μπορεί να έγιναν. Η προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας ίσως έπρεπε να είναι ακόμη καλύτερη. Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κινητοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, ότι οι επικεφαλής δεν εργάστηκαν με αυταπάρνηση. Η περιπέτεια υγείας του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

 

“Ράδιο αρβύλα” για ανεμογεννήτριες

Σχετικά με τις ΠΝΠ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «μπαίνει τελεία και παύλα στα φέικνιούζ, στο “ράδιο αρβύλα”, ότι τα δάση καίγονται για να μπουν ανεμογεννήτριες. Τα καμένα δάση κηρύσσονται αναδασωτέα άμεσα. Υπάρχει, βεβαίως, ένα θέμα με την φυσική αναδάσωση όταν πρόκειται για πεύκα, που είναι από τα πιο εύφλεκτα είδη της χλωρίδας. Αυτό, ίσως πρέπει να το συζητήσουμε. Αλλά πάντως, όπου ήταν δάσος παραμένει δάσος! Και ήδη, όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα για να μην έχουμε νέο πόλεμο τον χειμώνα. Κομβικό, επίσης, είναι το ζήτημα των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Η οικονομική ζωή των περιοχών που πέρασε η πυρκαγιά έχει πληγεί καίρια -γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακές μονάδες καταστράφηκαν. Εδώ, μόνο με την αρωγή της πολιτείας θα μπορέσει αυτός ο κόσμος να σταθεί στα πόδια του, να περάσει αξιοπρεπώς τη στενωπό που τον περιμένει, και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».