Θανάσης Παιδής: Ο Αθλητικός Τουρισμός μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών


Tags |

Στον 10ο επετειακό αγώνα Zagori Mountain Running συμμετείχε φέτος ο Θανάσης Παιδής, δίνοντας το παρών για μία ακόμη χρονιά στη διοργάνωση.

Θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο συγκεκριμένος αποτελεί έναν από τους αρτιότερα οργανωμένους αγώνες που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 2.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές προερχόμενοι από 27 χώρες, βρέθηκαν στην Ήπειρο – κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως και 25 Ιουλίου – για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος. Σ’ αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι το Zagori Mountain Running διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια, καθώς τηρήθηκε αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η διοργάνωση ανέδειξε την αθλητική – όπως επίσης την τουριστική και πολιτιστική – πλευρά της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 12.500 επισκέπτες. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο της πληρότητα των καταλυμάτων στα Ζαγοροχώρια, η οποία άγγιξε το 100% κατά την περίοδο των αγώνων.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Ο Αθλητικός Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες.

Κάθε χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των τουριστών που επιθυμεί – κατά την περίοδο των διακοπών – να ασχοληθεί με κάποιο σπορ.

Η συγκεκριμένη τάση είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας – όπως ήταν αναμενόμενο –  διεκόπη. Πλέον, ο Αθλητικός Τουρισμός έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από τον υψηλό αριθμό συμμετεχόντων στο ZagoriMountainRunning.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που προσφέρεται για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού. Το κλίμα της είναι ιδανικό, ώστε οι τουρίστες που το επιθυμούννα έχουν τη δυνατότητα της ενασχόλησης με το σπορ της αρεσκείας τους.

Μάλιστα, με όχημα τον Αθλητικό Τουρισμό μπορεί να γίνει εφικτή η αύξηση των τουριστικών ροών προς την ενδοχώρα και ειδικά προς τους ορεινούς όγκους. Σ’ αυτά τα μέρη το τοπίο είναι μαγικό, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί υποδομές που μπορούν να στηρίξουν το συγκεκριμένο είδος.

Έτσι οικοδομείται η δυνατότητα για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο με τα οφέλη να είναι πολλαπλά για τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης  του Αθλητικού Τουρισμού στον τόπο μας, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο – σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα – θα δώσει νέα δυναμική σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.