- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Η πράσινη ανάπτυξη εθνική προτεραιότητα

«Στην Ελλάδα θάβεται το 80% των απορριμμάτων, ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος υγειονομικής ταφής βρίσκεται στο 20%. Ήσαστε κυβέρνηση 4,5 χρόνια, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν κάνατε τίποτα για αυτό.

Η κατάσταση αυτή δεν μας εκπροσωπεί ως έθνος και ως κουλτούρα, γι’ αυτό και την αλλάζουμε!»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προσθέτοντας:

«Διαμορφώνουμε ένα υποσύστημα περιβαλλοντικής διακυβέρνησης για τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση, που εδράζεται στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΟΤΑ, στην κινητοποίηση των πολιτών και της επιχειρηματικής  κοινότητας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέλυσε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την προστασία του περιβάλλοντος, που προβλέπουν:

 

 

 

 

 

 

 

Οκ. Κέλλας εστίασε,επίσης,στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ενέργεια, σημειώνοντας:

«Η πρόβλεψη εγκατάστασης υπόγειων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε δασικές περιοχές θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπυρική προστασία. Ταυτόχρονα, χρειάζεται ανανέωση στο πεπαλαιωμένο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και έμπειρο προσωπικό, ώστε να αποφεύγονται οι πολλές διακοπές ρεύματος, που προκαλούν καταστροφές στην πρωτογενή παραγωγή και, ασφαλώς, στον τουρισμό, ειδικά τους θερινούς μήνες».

Ακόμη, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε στις πολεοδομικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας:

«Η παράταση ισχύος έως 30/9/2021 των βεβαιώσεων μηχανικού, χωρίς να απαιτείται υποχρέωση σύνταξης ταυτότητας κτιρίου, είναι απαραίτητη για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και, λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση που υπήρξε κατά την πανδημία, προτείνω να την επεκτείνετε έως τέλος του έτους».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταστήσει την προστασία του περιβάλλοντος εθνική προτεραιότητα και οδηγεί δυναμικά τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.