- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ο τουρκικός αναθεωρητισμός συνιστά πραγματικό κίνδυνο για τον ελληνισμό

«Σε αυτές τις συνθήκες όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός συνιστά πραγματικό κίνδυνο τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα, και η προσπάθεια αντιμετώπισής του πρέπει να γίνει με την πλήρη συνεργασία και συντονισμό και των δύο». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα του στον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας με αφορμή την πρόσκληση να παραβρεθεί «στις εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής» που διοργανώνει με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 47 χρόνων από τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, επισημαίνει ότι «σήμερα, 47 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του θέρους του 1974, που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατοχή του 37% του νησιού και την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπων, η Κύπρος αντιμετωπίζει νέες σοβαρές προκλήσεις από την νεοοθωμανική επιθετική πολιτική της Άγκυρας, τις οποίες ο ελληνισμός πρέπει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ενότητα.

Οι απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, δημιουργία ναυτικής βάσης και βάσης για μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως και οι παράνομες έρευνες στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, η οργανωμένη προώθηση μεταναστών εντός του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συνεχόμενη απειλή βίας και η εμμονή στη, δήθεν, λύση των δύο κρατών αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν και της τουρκικής ηγεσίας.

Οι εκβιαστικές τουρκικές τακτικές πρέπει να βρουν την κατάλληλη απάντηση που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας και του δικαίου με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου για όλο το νησί και για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας, καθώς επίσης την αποχώρηση του κατοχικού στρατού, την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την πολιτική ισότητα, χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις και προνόμια. “Λύση” που δεν θα έχει αυτά τα προαπαιτούμενα θα καταλήξει σε εξάπλωση της τουρκικής επιρροής σε ολόκληρο το νησί αλλά και την δυνατότητα έμμεσου ελέγχου της ΕΕ από την Άγκυρα».