- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Συμβολή των Ορθοδόξων στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμένο είχε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Ιουλίου 2021 στην Κρήτη.

Ο επικεφαλής του διεθνούς θεσμού, στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες, ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης για το κεντρικό θέμα που θα απασχολήσει τις εργασίες της ΔΣΟ, καθώς ο κ. Πικραμένος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ζήτημα επί του οποίου θα κληθούν οι συμμετέχοντες βουλευτές και εκπρόσωποι εκκλησιών, διακοινοβουλευτικών οργανισμών και της ακαδημαϊκής κοινότητας να τοποθετηθούν είναι «Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κόσμου μετά την πανδημία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της ΔΣΟ στον «Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης», που έχουν εκκινήσει τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ολοκληρωθεί με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης το καλοκαίρι του 2022.

Επιπλέον, παρουσίασε τις δράσεις της ΔΣΟ για την αλληλοκατανόηση και την καταλλαγή με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών με την καταδίκη της εργαλειοποίηση της θρησκείας για πολιτικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί από τις τουρκικές αρχές. Την ίδια ώρα σημειώνονται καταστροφές χριστιανικών μνημείων ή αλλοίωση του χαρακτήρα τους στη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, το Κοσυφοπέδιο-Μετόχι και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ πληροφόρησε τον κ. Πικραμένο για τις παρεμβάσεις του διεθνούς θεσμού σε Οργανισμούς, κυβερνήσεις και κοινοβούλια, αλλά και για τις εκδόσεις και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Από πλευράς του ο κ. Πικραμένος συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ για την πολυσχιδή δράση του διεθνούς θεσμού, που ο Έλληνας βουλευτής προΐσταται, και εξέφρασε τη χαρά του που θα χαιρετίσει εκ μέρους του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης στη Μεγαλόνησο.