- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πανελλήνια πρωταθλήματα judo εφήβων και νέων το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Νεάπολης

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα τζούντο  Εφήβων -Νεανίδων και Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών  διοργανώνει  το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και  το Δήμο Λαρισαίων.   Οι αγώνες  εφήβων- νεανίδων ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σάββατου ενώ  την Κυριακή  από τις 10 το πρωί θα διεξαχθούν οι αγώνες νέων. Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών και η είσοδος στο Κλειστό της Νέαπολης επιτρέπεται μόνο με διαπίστευση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, ανέφεραν τα εξής:

 

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού,  Νεολαίας και Δια Βίου μάθησης:

«Μετά τους πανευρωπαϊκούς αγώνες βόλει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας, σειρά έχει το τζούντο. Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση φιλοξενείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για δύο  ημέρες, 450 αθλητές με τους συνοδούς, τους προπονητές και τους γονείς τους θα βρίσκονται στην πόλη, ενισχύοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και  δημιουργώντας ρεύμα αθλητικού τουρισμού σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και την κοινωνία. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και του χρόνου να μπορούμε να απολαύσουμε δια ζώσης τους αγώνες».

 

Μιχάλης Αναστασίου, αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων:

«Μια πολύ μεγάλη διοργάνωση ξεκινά στην πόλη σε συνεργασία της  Ομοσπονδίας Τζούντο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το ΕΑΚ. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που επέλεξε την Λάρισα  για τη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων.  Ως Δήμος, στηρίζουμε  πρωτοβουλίες  που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης  και δεσμευόμαστε να φέρουμε στο μέλλον και άλλες τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη».

 

Χρήστος Αντωνίου, Α Αντιπρόεδρος  Ελληνικής  Ομοσπονδίας Τζούντο:  

« Ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και  στο Δήμο Λαρισαίων που  στηρίζουν το  πρωτάθλημα αλλά και στο Δήμο Αγιάς που διείδε την προοπτική του εγχειρήματος. Πρόκειται για μια  εξαιρετική διοργάνωση που αποτελεί παρακαταθήκη και θέτει την πόλη της Λάρισας στο κάδρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Έχει ξεχωριστή σημασία ότι γίνεται πριν την Ολυμπιάδα του Τόκιο όπου η χώρα μας καταφέρνει αν και μικρή χώρα, με  μικρή Ομοσπονδία, να στέλνει   στο «Δρόμο της Ευγένειας» όπως αποδίδεται στα ελληνικά ο όρος τζούντο, δύο σπουδαίους αθλητές με μεγάλες προοπτικές επιτυχίας. Οι 450 αθλητές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα έχουν την ευκαιρία στο περιθώριο των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων να γνωρίσουν την πόλη και τα παράλια της Αγιάς. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας παρέχουν οι τοπικοί φορείς και  ειδικά το  ΕΑΚ Λάρισας, που με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του αποτελούν στυλοβάτη των προσπαθειών μας».