Μάξιμος: Φωτεινός οδοδείκτης οι αξίες που υπηρέτησε ο Τάσος Νεράντζης


Tags |

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πληροφορηθείς τον αδόκητο θάνατο του πρώην υφυπουργού, αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτή και πρώην Γ.Γ. της ΔΣΟ, Αναστάσιου Νεράντζη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Τάσο Νεράντζη, έναν ευγενή πολιτικό που ανάλωσε τη ζωή του υπηρετώντας με συνέπεια τον κοινοβουλευτισμό και την πατρίδα. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως νεοεκλεγείς βουλευτής και να θαυμάσω τη ρητορική δεινότητα και την ευστροφία του. Βαθιά καλλιεργημένος, με πλατιά παιδεία, αλλά και ήθος που διακρίνει τίμιους πολιτικούς, δικαίως ο Τάσος Νεράντζης μπορεί να αποκληθεί ευπατρίδης! Ξεχώριζε για το πηγαίο χιούμορ του, αλλά και τη σοφία του, ως απόσταγμα μιας συνεπούς σε αρχές και αξίες ζωής.

Ο Τάσος Νεράντζης και ό,τι εκπροσωπούσε ίσως για κάποιους στις μέρες μας να ήταν ντεμοντέ. Γι’ αυτούς που εντυπωσιάζονται από το περιτύλιγμα χωρίς να εξετάσουν το περιεχόμενο, που μένουν στο “φαίνεσθαι” και αδιαφορούν για το “είναι”, καταναλώνοντας τη δημόσια εικόνα που το πολιτικό μάρκετιγκ και καλοαμοιβόμενες γραφίδες διαμορφώνουν για τον πολιτικό, δεν θα τους λείψει ο Νεράντζης. Για όσους, όμως, παραμένουν ρομαντικοί, πιστεύοντας ότι για την ενασχόληση με την πολιτική εκτός από παιδεία και ικανότητες, είναι απαραίτητο κάποιες βασικές αρχές να κανοναρχούν τη ζωή του πολιτικού, όπως η εντιμότητα, η συναίσθηση του χρέους προς την πατρίδα, αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τους πολίτες που εκπροσωπεί, ο Νεράντζης και ό,τι υπηρέτησε στη μακρά του διαδρομή είναι φωτεινός οδοδείκτης για το αύριο.

Θα μου λείψουν Τάσο οι “συμβουλές“ που αβίαστα προέκυπταν ως ηθικόν δίδαγμα στις συζητήσεις μας για πρόσωπα και πράγματα, στα “ορεινά” της βουλής, αλλά και τα δηκτικά σχόλια που ανταλλάσσατε με τον Μυγδάλη, που έχουν πια θρυλικές διαστάσεις στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, στην οποία άφησες ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε.

Καλό σου ταξίδι…»

 

Στη φωτογραφία (08.05.2017) σταερείπια της βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Έφεσο, εκ δεξιών του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου ο εκλιπώνΤάσος Νεράντζης με τον Σύμβουλο της ΔΣΟ Κώστα Μυγδάλη και εξ ευωνύμων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετον σύνδεσμο της ΔΣΟ με τους Καθολικούς VirgillioAvato.