Κέλλας: Τεχνικό προσωπικό στον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, καταστροφικές οι διακοπές ρεύματος


Tags |

Συνάντηση είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο, στο γραφείο του στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον κ. Μάνο ότι οι αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα απειλούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με ολική καταστροφή και δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και στα παράλια του Νομού εν μέσω τουριστικής περιόδου.

«Δεν μπορεί να μένουν χωρίς ρεύμα 6 και 8 μέρες οιπομόνες (σήκωμα μπαστουνιού) και να μην μπορούν να ποτίσουν οι αγρότες ή να μένουν ξενοδοχειακές μονάδες, σούπερ-μάρκετ, ταβέρνες, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, χωρίς ψύξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ευπαθή προϊόντα που διατηρούν στα ψυγεία τους», επισήμανε ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις, που προκύπτουν για την αποκατάσταση βλαβών.

Επίσης,σημείωσε ότι, πέραν της παλαιότητας του δικτύου και της έλλειψης υλικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αποχωρήσει απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε μεταθέσεων, 24 άτομα, ενώ έχει έρθει μόλις 1. Υπογράμμισε, δε, ότι τα 2 συνεργεία αποκατάστασης βλαβών, που υπάρχουν στον Νομό Λάρισας, καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια, για να ανταποκριθούν στις πολλές και διαρκείς διακοπές ρεύματος, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού, που έχει προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις, είναι ανεκπαίδευτη, δεν έχει περάσει από σχολή και δεν ανεβαίνει σε στύλους.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔπρότεινε να μεταφερθεί προσωρινά στον ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας,λόγω της αγροτικής και τουριστικής οικονομίας της περιοχής,ειδικευμένο προσωπικό από όμορους νομούς, ενώ έθεσε στον κ. Μάνο καιτο μείζον ζήτημα των απειλών διακοπής ρεύματος από εισπρακτικές εταιρείες εν μέσω καύσωνα.

Η απάντηση του Δ/ντος Συμβούλου

Ο Δ/νωνσύμβουλοςτου ΔΕΔΔΗΕ έδειξε κατανόησηστο μέγεθος του προβλήματος και τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση λύση, εστιάζοντας στο εποχικό προσωπικό που προσλήφθηκε καθώς και στην προκήρυξη 2/2021 για την πλήρωση 664 θέσεων μόνιμου προσωπικού.Υποσχέθηκεότι θα εξετάσει την πρόταση του Λαρισαίου Βουλευτή για προσωρινή μεταφορά εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικούαπό όμορους νομούς, εάν και όπου αυτό είναι εφικτό. Τέλος, εξήρε την υψηλή κατάρτιση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας και τον διαρκή αγώνα του για καλύτερη παροχή υπηρεσιών.