- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Θανάσης Παιδής: Άμεση στήριξη στους πληγέντες παραγωγούς σιτηρών της Ελασσόνας

Ένα ακόμη «μέτωπο» καλούνται να αντιμετωπίσουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και αυτό έχει να κάνει με τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών στην περιοχή της Ελασσόνας.

Ο Θανάσης Παιδής βρέθηκε κοντά στους παραγωγούς, μαζί με τον διευθυντή του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο, ενώ επισκέφθηκαν πληγείσες καλλιέργειες στα χωριά Γεράνεια, Άζωρος, Σαραντάπορο και Λιβάδι.

Οι επαναλαμβανόμενοι παγετοί και οι μεγάλες εναλλαγές στην θερμοκρασία που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει καταστροφή στα σιτηρά, η οποία προφανώς πρόκειται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της παραγωγής.

Πλέον οι γεωργοί βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του οικονομικού μαρασμού, εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης, ενώ οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες θα «ψαλιδίσουν» για μία ακόμη φορά το αγροτικό εισόδημα.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Δεν υπάρχει είδος καλλιέργειας που να μην έχει πληγεί την φετινή χρονιά κυρίως εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στα σιτηρά της περιοχής Ελασσόνας, όπου η απώλεια της παραγωγής θα είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα τρόποι αποζημίωσης των γεωργών,όπως είναι το πρόγραμμα deminimis, ώστε να καλυφθεί κατά το δυνατόν το χαμένο εισόδημα.

Επιβάλλεται η ολοκληρωμένη στήριξη των παραγωγών, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, καθώς σε αντίθεση περίπτωση το κόστος για τις οικογένειες τους – όπως και για το σύνολο της τοπικής οικονομίας – θα είναι τεράστιο.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα κοντά στους πληγέντες αγρότες, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια για την καταστροφή που υπέστησαν» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.