- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Σουρεαλιστική η στάση ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο αποδήμων!

«Η Ορθοδοξία είναι ένας πλούτος, τον οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Με δεκάδες, εκατοντάδες, εκατομμύρια ομοθρήσκους μας μοιραζόμαστε κοινές αξίες, όχι μόνο κοινή πίστη, αλλά είμαστε κληρονόμοι αυτού του πλούτου που μας άφησε η πάλαι ποτέ υπερχιλιόχρονη βυζαντινή αυτοκρατορία, που στον πυρήνα της ήταν ελληνική». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του προέδρου της Γ.Σ. της Δ.Σ.Ο. κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που είχαν με την πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας, επισημαίνοντας ότι «την ώρα που εμείς βλέπαμε τον Πρόεδρο της Βουλής, ήταν σε εξέλιξη μια πολύ καλή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών τη Ελλάδος με τον Ρώσο ομόλογό του, τον κ. Λαβρόφ, στο Σότσι, στον Εύξεινο Πόντο από την πλευρά της Ρωσίας». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «είναι κομβική αναμφίβολα η συμβολή της Ρωσία στην αίσια κατάληξη που είχε ο εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος για την ελληνική ανεξαρτησία και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Όπως μνημόνευσε και ο Αρχιεπίσκοπος, στα χρόνια της μακράς δουλείας, προσβλέπαμε στο λεγόμενο “ξανθό γένος”, στις προσπάθειές του και στη συμπαράστασή του».

 

Σουρεαλιστική η στάση ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους

Σχετικά με την απόρριψη από τα κόμματα της αριστεράς του νομοσχεδίου για την ψήφο στους απόδημους Έλληνες, ο κυβερνητικός βουλευτής που αναγνώρισε την ελληνική διασπορά ως «μια δεύτερη Ελλάδα», χαρακτήρισε «παράδοξο αυτοί που κόπτονται ως αριστεροί, που βάζουν σε κάθε προσέγγισή τους και ένα “ταξικό πρόσημο”, είναι οι ίδιοι που επιβραβεύουν τον ομογενή που έχει την οικονομική δυνατότητα να πάρει το αεροπλάνο από την Νέα Υόρκη, ή από το Βερολίνο ή από τη Ν. Αφρική και να έρθει να ψηφίσει την Κυριακή των εκλογών στην Ελλάδα. Αλλά κάποιος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, που είναι εργάτης, που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αυτός ενώ έχει το δικαίωμα του “εκλέγειν και εκλέγεσθαι”, αυτός δεν θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει γιατί δεν μπορεί να υποβληθεί σε αυτή τη δαπάνη για να έρθει στη χώρα να ψηφίσει. Αυτό πραγματικά είναι σουρεαλιστικό, αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποια άλλη στιγμή η πλειοψηφία που θα διορθώσει αυτό το κραυγαλέο λάθος».

 

Τέλος στην «μπαχαλοποίηση» στην Αυτοδιοίκηση

Για την κατάργηση της απλής αναλογικής ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «με τον νόμο αυτό αίρεται η “τρικλοποδιά” που επιχείρησε να βάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αυτοδιοίκηση. Όπως ξέρετε ψήφισαν την απλή αναλογική για τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να δυσκολεύουν το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Και το ίδιο έκαναν και στην αυτοδιοίκηση. Επειδή ακριβώς στερούνται αυτοδιοικητικών στελεχών, δεν έχουν δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση, επιχείρησαν την “μπαχαλοποίηση”. Έφεραν έναν νόμο, ο οποίος ουσιαστικά οδήγησε -το ζήσαμε- σε παραλυτικά φαινόμενα, σε αδυναμία κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών. Εάν μπορεί μια κυβέρνηση να σχηματίζεται στη χώρα με 39-40%, δεν θα πρέπει, τουλάχιστον, με 43%, όπως λέει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση που ψηφίζουμε την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, να μπορεί να έχει αυτοδυναμία και ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης και να μην είναι όμηρος δημοτικών ή περιφερειακών σχημάτων διαμαρτυρίας;».

 

Ζημιές στα σταφύλια

Ερωτηθείς για τις ζημιές στα επιτραπέζια σταφύλια ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όταν έγινε «αποδέκτης του εγγράφου που είχαν στείλει αρχικώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χάλκης με τον αντίστοιχο συνεταιρισμό της Πιερίας των καλλιεργητών Crimson. Το αρχικό τους αίτημα ήταν ενίσχυση για τις συνέπειες του κορονοϊού, για τις συνέπειες της πανδημίας. Η ενίσχυση που δόθηκε στους παραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας τεκμηριώθηκε και δόθηκε λόγω του παγετού. Μετά από αυτό ζήτησα διευκρινήσεις από τον υπουργό γιατί υπήρξε μόνο αποζημίωση των παραγωγών στην Πέλλα και στην Ημαθία και ότι δεν πρέπει να υπάρχει η εντύπωση ότι υπάρχουν “δύο μέτρα και δύο σταθμά”. Ο υπουργός μίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες και η ενημέρωση που μου παρείχε ήταν αυτή που σας είπα. Ότι ήταν ενισχύσεις, ακριβώς γιατί υπήρχαν ζημιές από καιρικές συνθήκες που πιστοποιούνταν από τον ΕΛΓΑ. Ενημέρωσα τον Δημήτρη Κοκκινούλη, του συνεταιρισμού της Χάλκης, και επανήλθαν οι παραγωγοί της Χάλκης με νέα επιστολή, την οποία κατέθεσα εν είδει Αναφοράς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε αντίστοιχη ενίσχυση αφού εξετάσει τα δεδομένα, τα οποία είναι τεκμηριωμένα στο σημείωμά τους».