- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρήστος Κέλλας με την Ιταλίδα Πρέσβη

Τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας και τη συνεργασία των δύο χωρών σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο συζήτησαν ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Patrizia Falcinelli, έπειτα από πρόσκληση της τελευταίας, στην κατοικία της.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και η κυρία Falcinelli, ξεκινώντας τη συζήτησή τους, εστίασαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην πορεία των εμβολιασμών, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και την αποκατάσταση του αμοιβαίου τουρισμού και των διμερών οικονομικών σχέσεων. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκαναν στη συνεργασία των κρατών στον ανθρωπιστικό τομέα και στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και η Ιταλίδα Πρέσβης επικεντρώθηκαν στη συνεργασία Αθήνας – Ρώμης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, δίνοντας έμφαση στη Μεσόγειο, στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και στη σταθερότητα που παρέχουν η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στη συνεργασία που είχε ο κ. Κέλλας με τον Ιταλό Γενικό Γραμματέα της PAM, Πρέσβη Sergio Piazzi, τόσο κατά τη διοργάνωση της ολομέλειας του Οργανισμού στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2020, όσο και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του ’20, ο Λαρισαίος Βουλευτής είχε ζητήσει από την PAM τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου έναντι της Τουρκίας και ο κ. Piazzi αντέδρασε άμεσα θέτοντας το ζήτημα στα εκτελεστικά γραφεία του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, προτάσσοντας την κοινή δράση των θεσμών για την καταδίκη της Άγκυρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην PAM, Μάξιμος Σενετάκης (Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηρακλείου) και Κώστας Ζαχαριάδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αθηνών).

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Κέλλας και η Ιταλίδα Πρέσβης συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο χωρών.