- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Λυκείου Λάρισας μέσω του ΕΣΠΑ

Δημοπρατείται το έργο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού συγκροτήματος του 3ου Λυκείου Λάρισας» που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 1.401.454,44  ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων, που προχωρά στο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου.

«Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας στην κοινωνία, μας πηγαίνουν όλους «μαζί» μπροστά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη  και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του σχολικού κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας, με έργα ουσίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποδίδει σύγχρονα κτίρια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  συμβάλλει στη  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώνει τις  συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και τη διαβίωση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις στο 3ο Λύκειο Λάρισας

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Λυκείου Λάρισας, περιλαμβάνει  παρεμβάσεις στα δύο διώροφα κτίρια (Κτίριο Γ, Κτίριο Δ), τα οποία είναι Ενεργειακής Κατηγορίας Ε και αναβαθμίζονται σε Κατηγορία Β με στόχο τη βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους. Ειδικότερα οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι οι ακόλουθες:

Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους και στις οροφές κάτω από τη στέγη των κτιρίων, αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων και μονών υαλοστασίων των όψεων των τριών κτιρίων, με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων και ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας τους για την καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, αντικατάσταση και εγκατάσταση νέων θερμαντικών σωμάτων και θερμοστατικών βαλβίδων και τροποποίηση των αυτοματισμών θέρμανσης, τοποθέτηση νέας μόνωσης σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων.