- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Συνεργασία με τη διασπορά για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

«Η Ελλάδα τιμά σήμερα την ιερή μνήμη των 353.000 Ποντίων αδελφών μας που εξοντώθηκαν από το τουρκικό κράτος, ανακαλώντας στη συλλογική μνήμη της παγκόσμιας κοινότητας τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται ποτέ, για να μην επαναληφθούν.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προσθέτοντας:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής τιμάται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, αλλά η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να προάγειτη διεθνή αναγνώρισή της και να εργαστεί οργανωμένα προς τον σκοπό αυτό με την ελληνική διασπορά.

Η πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό προηγούμενο, προκειμένου να αποδοθείκαι στα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν εις βάρος των συμπατριωτών μας,η διάσταση που τους αναλογεί, αυτή του ολοκαυτώματος.

Εξυπακούεται ότι η ανάδειξη της ιστορικής πραγματικότητας μέσω του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ δεν συνιστά μοναδικό στόχο, αλλά θα πρέπει να υπάρξει αναγνώριση της Γενοκτονίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Τουρκία οφείλει να απολογηθεί και να αλλάξει ριζικά αντίληψη, αν θέλει πράγματι να συνεχίσει να βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά,ώστε να καταστεί κάποτε τμήμα της ενωμένης Ευρώπης αποδεχόμενη την ιστορική αλήθεια».