Σοφία Νικολάου: Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Της Άννας Βαγενά


Tags |

Στη μηνυτήρια αναφορά, κατά της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, την οποίαν κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Τρίτη 18/05/21 οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης),  Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη)  και ο αναπληρωτής τομεάρχης Διοικητικής Διαφάνειας Παύλος Πολάκης, η κ. Νικολάου απάντησε με μία ανάρτησή της στο facebook.

Για τις 28 συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών για τις φυλακές της χώρας, που η ίδια υπέγραψε από τις 30 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021,  σε τιμές που υπερέβαιναν κατά πολύ όχι μόνο τις τιμές με τις οποίες άλλοι δημόσιοι φορείς προμηθεύονταν κατά την ίδια χρονική περίοδο, αλλά ακόμη και τις εκάστοτε τιμές λιανικής πώλησης στην ελεύθερη αγορά, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, υπολογιζόμενουύψους 2.191.561,46 ευρώ, η κ. Νικολάου απάντησε σύμφωνα με το «εγχειρίδιο» της παράταξής της: αποποιούμενη κάθε ευθύνης και εκτοξεύοντας λάσπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της: «Οι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι, αυτοί που χρεοκόπησαν την οικονομία και υπέγραψαν τα πιο σκληρά μνημόνια, δεν είναι ικανοί ούτε μια σοβαρή οικονομική ανάλυση να κάνουν.» Γελάνε και οι πέτρες. Νομίζει η κ. Νικολάκου ότι ο ελληνικός λαός δεν θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος την έβαλε στα μνημόνια. Οι «μαθητευόμενοι οικονομολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑήταν αυτοί που το 2015παρέλαβανμια χώρα ρημαγμένη, με το ΑΕΠ να έχει υποστεί πτώση 25%, την ανεργία να αγγίζει το 28%, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό και συντάξεις κομμένες κατά 40% και ήταν αυτοί πουόχι μόνο αντέστρεψαν αυτή την κατάσταση κατορθώνοντας να βγάλουν τη χώρα από την επιτήρηση,αλλά και που άφησαν παρακαταθήκη 37 δις ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πριν λίγες μέρες δε ο επικεφαλής του ESM,Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ως βιώσιμοκαι σημείωσε πως ένας από τους λόγους που επηρέασαν θετικά τη βιωσιμότητά του ήταν η πολύ καλή δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας το 2019, απόδωσε δηλαδή μέρος αυτής της επιτυχίας στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Ας πάει στον κ. Ρέγκλινγκ, λοιπόν, η κ. Νικολάκου, να του πει ότι και αυτός είναι μαθητευόμενος οικονομολόγος.

Χαιρετίζω την εξαιρετική πρωτοβουλία των συναδέλφων βουλευτών και τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, μίας αναφοράς με πλούσια τεκμηρίωση, που καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελλόμενη προκειμένου να αποφεύγει σκοπίμως την τήρηση των διατάξεων του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου, οι οποίες εφαρμόζονται απαρέγκλιτα  σε κάθε σύμβαση άνω των 139.000 ευρώ και προβλέπουν διαγωνιστικές διαδικασίες ακόμη και σε επείγουσες περιπτώσεις, προέβαινε τεχνηέντως στην κατάτμηση της εκάστοτε σύμβασης, ούτως ώστε να εμφανίζει την εκτιμώμενη αξία εκάστης εξ αυτών μικρότερη του ποσού των 139.000 ευρώ».Η εν λόγω κυρία κόντεψε να «φάει και τα πόμολα» και φωνάζει κι από πάνω. Ας λογοδοτήσει τώρα ενώπιον της Δικαιοσύνης.