Κέλλας: H χώρα βγαίνει από την κρίση, oι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Tags |

Για τη διαχείριση της πανδημίας, την πορεία των εμβολιασμών και την έξοδο από την ύφεση, μίλησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος του Γ. Σιαδήμα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό της πανδημίας ως πολιτικής «ευκαιρίας» από την κ. Αχτσιόγλου και τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, επανέλαβε ότι η πανδημία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης του πολιτικού κόσμου.Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι λυπηρό ένα νέο σε ηλικία άτομο και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διακατέχεται από απαρχαιωμένη πολιτική αντίληψη και ναυιοθετεί τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενώ πρόσθεσε ότι και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία προσβλέποντας – μάταια – σε ενδεχόμενες αστοχίες στην αντιμετώπισή της.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι, παρά τις απρόβλεπτες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όπως τις προκλήσεις στο Αιγαίο, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο, τις φυσικές καταστροφές και τον κορονοϊό, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποδοκιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά τους τελευταίους 16 μήνες, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται σταθερά 10-15 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κέλλας επισήμανε ακόμη ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των εμβολιασμών, που διενεργούνται κατά δεκάδες χιλιάδες ανά μέρα και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 7 εκ.στα τέλη Ιουνίου, σε συνδυασμό με το «όπλο» των self-testsκαι την τήρηση των μέτρων προφύλαξης, που οδηγούν σταδιακά στην επίτευξη ανοσίας του πληθυσμού.

Υπογράμμισε, δε, ότι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που έχει λάβει η κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό με τα 32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα επιτρέψουν στην οικονομία να καταγράψει θετικές επιδόσεις επαναφέροντας τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, την οποία είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το 2019. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός προχώρησε, μεταξύ άλλων, και στη μείωση προκαταβολής φόρου φυσικών και νομικών προσώπων από το 100%, που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοίχως στο 55%και 80% (70% για το 2021), στη μείωση φορολογικών συντελεστών για όλα τα νομικά πρόσωπα από το 24% στο 22% και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες.