- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μεγάλες επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ύψους 10 εκ.€ στον Δήμο Βόλου

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκ.€ για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στον Δήμο Βόλου και αφορούν σε έργα κατασκευής για την επέκταση και την ενίσχυση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης έχουν ενταχθεί 2 νέες περιοχές του Δήμου Βόλου,η περιοχή των Αλυκών για το 2021 και το Διμήνι για το 2022. Σήμερα το 66% του πληθυσμού του Δήμου  χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει σε 72% στο τέλος του 2025.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την περιοχή των Αλυκών θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν έως 31 Αυγούστου 2021.  Για την ενίσχυση του δικτύου διανομής και την σύνδεση των Αλυκών θα κατασκευαστεί χαλύβδινοςαγωγός μέσης πίεσης μήκους 2,1 χλμ. με στόχο τόσο την ασφαλή και αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στην περιοχήόσο και την ένταξη όμορων περιοχών.

Αντίστοιχα, οι  εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του Διμηνίου θα ξεκινήσουν εντός του α’ τριμήνου του 2022.

Με την υλοποίηση του  Προγράμματος Ανάπτυξηςκαι την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συμβάλει περαιτέρω στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό,υποστηρίζει τους στόχους που έχει θέσει ήδη η Πολιτεία για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς ειδικά στο Δήμο Βόλου για την τετραετία 2017-2020 από την χρήση φυσικού αερίου, σημειώθηκε μείωση εκπομπών αέριων κατά:

Παράλληλα, συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη τη Θεσσαλία  το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου και ήδη στον Δήμο Βόλου  έχουν κατατεθεί περισσότερες από 750 αιτήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε πως: «Οι επενδύσεις αξιολογούνται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα τεχνοοικονομικά κριτήρια, την αποδοτικότητα του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου και την εύλογη απόδοση των επενδύσεων. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγγυάται την ασφαλή χρήση και αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές του Δήμου.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας μείωση του ενεργειακούκόστους,αύξησητης ενεργειακής αποδοτικότητας και περιορισμότων αέριων ρύπωνμε στόχοτην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον μελλοντικό προγραμματισμό της επέκτασης του δικτύου διανομής, θα λάβει υπόψιν την εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών,με σκοπό την κάλυψη όλο και περισσοτέρων νέων περιοχών».

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η συνεργασία μας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζεται και διευρύνεται προς όφελος των δημοτών μας και συνολικά της τοπικής μας οικονομίας. Μετά την συνεργασία μας για την επέκταση του δικτύου στη Νέα Αγχίαλο είχα δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει η επέκταση στις Αλυκές και το Διμήνι, καθώς αυτό αποτελούσε δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των συγκεκριμένων περιοχών.

Χάρις λοιπόν στη δική μας εμμονή, αλλά και στο πνεύμα καλής συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι εργασίες ξεκινούν σύντομα και οι δημότες μας και στις Αλυκές και στο Διμήνι θα απολαμβάνουν τόσο την καλή και φτηνή ενέργεια που διασφαλίζει η χρήση του φυσικού αερίου, όσο και ένα καλύτερο περιβάλλον με τον περιορισμό των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία πάντα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προσβλέπουμε στην επέκταση του δικτύου και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, αρχής γενομένης από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, το αίτημα των κατοίκων της οποίας ήδη θέσαμε και προωθούμε, ώστε όλοι πολίτες να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα της χρήσης του φυσικού αερίου».