Συνάντηση Κέλλα-Σερέτη: Νέες εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα


Tags |

Συνάντηση για τη σύσταση περιφερειακού ιατρείου στο Δαμάσι και την επιτάχυνση των εμβολιασμών στον Νομό Λάρισας, είχε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην έδρα της ΥΠΕ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΥΠΕ για τη διαδικασία σύστασης περιφερειακού ιατρείου στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, έπειτα από συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας με τον Δήμο Τυρνάβου. Ειδικότερα, αναμένεται η τυπική έγκριση από το ΚεντρικόΣυμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και η υπογραφή του αν. Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τη σύσταση περιφερειακού ιατρείου, ενώ ο Δήμος Τυρνάβου θα διαθέσει τον χώρο στέγασης του νέου ιατρείου. Έτσι, θα επισφραγιστεί και τυπικά το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του Δαμασίου και εν γένει τους δημότες του Τυρνάβου.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο Διοικητής της ΥΠΕ εστίασαν στην άμεση ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία»στον Νομό Λάρισας με νέες εμβολιαστικές γραμμές, που είχε θέσει μετ’ επιτάσεως ο Χρήστος Κέλλαςστον Βασίλη Κικίλια. Συγκεκριμένα:

  • Το 404 Γ. Σ. Νοσοκομείο θα λειτουργήσει από τις 5 Μαΐου ως mega-εμβολιαστικό κέντρο με 10 γραμμές, ενώ έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για το κλείσιμο τωνραντεβού.

 

  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, επιπλέον των 3 υφιστάμενων, προστίθενται 3νέες εμβολιαστικές γραμμές (2 Pfizer και 1 Johnson&Johnson).

 

  • Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, επιπλέον των 4 υφιστάμενων, προστίθενται 2 νέες εμβολιαστικές γραμμές (1 Pfizer και 1 Johnson&Johnson).

 

Αποχωρώντας από την ΥΠΕ, ο Λαρισαίος ιατρός δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τον οποίο και ευχαριστώ, για τα δύο μεγάλα βήματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον Νομό μας.

Καταρχάς, υλοποιείται το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Δαμασίου για τη σύσταση περιφερειακού ιατρείου. Ιδίως μετά τους σεισμούς, η Πολιτεία έχει καθήκον να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους πληγέντες συντοπίτες μας διασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, την αμεσότητα στηνιατρική τους φροντίδα.Το νέο περιφερειακό ιατρείο όχι μόνο θα ανακουφίσει τους Δαμασιώτες αλλά θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Τυρνάβου.

Παράλληλα, προχωρούμε δυναμικά στην εξουδετέρωση της υγειονομικής απειλής του κορονοϊού αυξάνοντας σημαντικά τις εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα.Δίνουμε σε όλους τη δυνατότητα να εμβολιαστούν πιο γρήγορα, ώστε να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλες και όλους!».