- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ξεκινούν και πάλι οι διαδικτυακές παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ

Ξεκινούν και πάλι, για την περίοδο του Πάσχα, οι διαδικτυακές παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ με την κωμωδία «Τι θέλει ο Υπουργός στο μπαούλο;»

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε ότι ψηφιοποιήθηκε το υλικό του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ και πλέον αποδίδεται στο κοινό, για δεύτερη φορά μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com. Ήταν ένα χρέος που εξοφλήσαμε, δήλωσε ο δήμαρχος. «Καταφέραμε και βρήκαμε πολλές από τις παραστάσεις που δόθηκαν, τις επεξεργαστήκαμε ηλεκτρονικά και τις αποδίδουμε με υπερηφάνεια στο θεατρόφιλο κοινό».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης, σχολιάζοντας την πορεία των 34 χρόνων του Θεατρικού Εργαστηρίου ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση τα εξής: « Η πρώτη ερασιτεχνική παράσταση θεάτρου δόθηκε τον Οκτώβριο του 1987 στο κινηματοθέατρο «Κατερίνα» στη Νίκαια που τώρα δεν υπάρχει. Μία παράσταση της τότε Γ’ Λυκείου. Και ήταν μία δειλή πρώτη αρχή για όλα όσα ακολούθησαν. Από τότε και σιγά σιγά , χρόνο με το χρόνο και παράσταση με παράσταση, φτάσαμε στο σήμερακαι σε αυτό που ονομάζουμε πια Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ. Το Θεατρικό εργαστήρι , με την αμέριστη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, φέτος στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας  συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό των χρόνων που πέρασαν, το ψηφιοποίησε και το αποδίδει στο κοινό.

Όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα στην οποία  φιλοξενούνται οι παραστάσεις  θα έχουν την ευκαιρία να δουν αυτή την αποτύπωση των θεατρικών στιγμών και να ταξιδέψουν έστω και ψηφιακά μέσα από αυτές. Τα προηγούμενα Χριστούγεννα ανέβηκαν οι πρώτες τέσσερις παραστάσεις και θα ακολουθήσουν, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, άλλες τέσσερις με ελεύθερη θέαση. Έργα διαφορετικά , έργα κλασικά ή σύγχρονα , έργα με το βάρος της εποχής ή των στιγμών. Ένα πολύχρωμο ταξίδι αναμνήσεων όπως η ίδια η ζωή».

Οι τέσσερεις παραστάσεις , η προβολή των οποίων θα ξεκινά στις 21:00 κάθε Τετάρτη, είναι οι ακόλουθες:

14.04 «Τι θέλει ο υπουργός στο μπαούλο;»

21.04 «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σέξπιρ

28.04 Μεγάλη Τετάρτη, το θεατρικό αναλόγιο ««… όλη νύχτα ακούγαμε τους σιδεράδες να ετοιμάζουν τα καρφιά …»

05.05 «Η κόμισα της φάμπρικας»