- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο ΕΛΓΑ στο Δήμο Κιλελέρ για τις πρώτες εκτιμήσεις των καταστροφών από τον παγετό της 9ης Απριλίου

Τις πληγείσες περιοχές από τον παγετό  της  9ης Απριλίου 2021 σε  περιοχές του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και έκανε μια πρώτη εκτίμηση που αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, αρακά, οπωροφόρων δέντρων, αμπελιών και καλαμποκιού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, εκτιμούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με  τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργος Λαδόπουλος,  ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας Παναγιώτης Καλφούντζος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Γιάννης Κουκούτσης, Αχιλλέας Χατζούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χατζούλης, ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Μιχάλης Λιόντος και ογεωπόνος, επόπτης του Νομού, Γιώργος Σαμαράς. Στη συνάντηση παραβρέθηκανκαι αγρότες της περιοχής.

Παράλληλα από τους γεωπόνους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ ανακοινώθηκε ότι οι αγρότες  των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημίας ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021. Νατονιστεί ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη «μαρτύρων» στα πληγέντα από τον παγετό αγροκτήματα για τη διευκόλυνση της εκτιμητικής διαδικασίας των γεωπόνων.

Τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανταποκριτών,στις οποίες θα κατατεθούν οι δηλώσεις ζημιάς, κατόπιν ραντεβού, είναι τα εξής:

Δημοτικές Ενότητες Αρμενίου, Πλατυκάμπου: Στάθη Ευαγγελή, τηλ.2410921214

Δημοτικές Ενότητες Νίκαιας, Κραννώνα: Σταμάτη Αναστασία, τηλ. 2410921214

Δημοτική Ενότητα Κιλελέρ: Τόπη Χρυσούλα , τηλ. 2413505800