- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χρήστος Κέλλας: Δυσάρεστο, αλλά ύστατο μέτρο η επίταξη

«H δημόσια υγείαείναι υπεράνω όλων, γι’ αυτό και η κυβέρνηση κατέφυγε στην επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, μέτροπολύ δυσάρεστο μεν αλλά αναγκαίο», τόνισε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του, σχετικά μετην επικαιρότητα, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και το πρόγραμμα «Η Φωνή της Ελλάδας» με τον Θάνο Σιαφάκα, χαρακτηρίζοντας, συγχρόνως, την επίταξη των ιδιωτών ιατρών ως «ύστατο μέσο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως οι ιδιώτες ιατροί συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού λειτουργούν ως κλοιός ανάσχεσης των κρουσμάτων αποφορτίζοντας το ΕΣΥ. Πρόσθεσε, δε, πως ιδιωτικές δομές υγείας συνεργάζονται με το δημόσιο στο πλαίσιο της μάχης κατά του covid, ενώ επεσήμανεπως οι Έλληνες ιατροί έχουν υπερβάλει εαυτούς μέχρι σήμερα και το κράτος έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, προκειμένουνα αντιμετωπίσει την πανδημία, υπερδιπλασιάζοντας τις ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας 10.000 υγειονομικούς.

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση της πανδημίας από τον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη, που έχει πολιτικοποιήσει την πανδημία και επιδιώκει να βελτιώσει τα ποσοστά της θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία μέσω συναθροίσεων και πορειών, αναλαμβάνοντας η ίδια το ρίσκο. Επανέλαβε, δε, για μία ακόμη φορά, ότι ο κορονοϊός είναι «υπερκομματικός» εχθρός και πως η παγκόσμια υγειονομική κρίση δεν προσφέρεται για προσπορισμό πολιτικών οφελών ούτε ενδείκνυται για κομματικές αντιπαραθέσεις.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα έπρεπε ο νόμοςΚεραμέως να ψηφιστεί μετά την πανδημία, ο πρ. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ απάντησε ότι κάθε νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση έπειτα από επαρκή διαβούλευση και η Βουλή νομοθετεί κατόπιν αναλυτικής συζήτησης,σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργοποίησε το άσυλο διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια και θα το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.