- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αναφορά της Άννας Βαγενά προς τον υπουργό Υγείας

Με το Μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά διαβίβασε στον υπουργό Υγείαςτο αίτημα του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας, όπου επισημαίνεται η αναγκαιότητα για άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού των Ιατρικών Επισκεπτών κατά προτεραιότητα.

Οι Ιατρικοί Επισκέπτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση της εργασίας τους, καθώς τους απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές υγείας και στην ασφάλεια της υγείας των ίδιων και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Οι Ιατρικοί Επισκέπτες είναι εργαζόμενοι στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης και ως εκ τούτου κυκλοφορούν εντός Νοσοκομείων και ιατρειών για την άσκηση των καθηκόντων τους, ερχόμενοι σε επαφή με το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και με ιδιώτες ιατρούς, αλλά και με ασθενείς ή πολίτες εντός των χώρων αυτών. Οι συνθήκες εργασίας τους, επομένως, καθιστούν την εν λόγω επαγγελματική ομάδα υγείας μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον κίνδυνο του ιού.

Διαβιβάζοντας το αίτημα του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας, η Άννα Βαγενά ζητά από τον υπουργό Υγείας την άμεση εξέταση του θέματος, καθώς και την ενημέρωσή της για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.