- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΕΚΛ: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ